Шампионът в лека категория Ислам Махачев запази титлата си със

...
Шампионът в лека категория Ислам Махачев запази титлата си със
Коментари Харесай

Махачев спря Волкановски в първия рунд, за да запази короната на UFC в лека категория

Шампионът в лека категория Ислам Махачев резервира купата си със прекъсване в първия рунд на Александър Волкановски на UFC 294 в Абу Даби, Обединени арабски емирства.

Двубоят в събота вечер беше реванш от UFC 284 през февруари, когато Махачев от Русия завоюва с единомислещо съдийско решение.

Продължете да четете

лист от 4 елементаSterling победи Cejudo, с цел да резервира купата в категория петел на UFC Въпроси и отговори: Шефът на PFL за Ngannou, разширение и вдишване на UFC Sean Strickland разстрои Israel Adesanya да вземе купата в междинна категория на UFC ONE Championship взима борба за UFC с първа карта в Съединени американски щати завършек на списъка

Шампионът в лека категория Волкановски от Австралия, който взе дуела единствено с 11-дневно предупреждение, се придвижи до лимита от 155 паунда, с цел да замести някогашния първенец в лека категория Чарлз Оливейра, който претърпя травма по време на подготовка.

Тази борба не надмина 3:06 от първия рунд. 31-годишният Махачев (25-1-0, пет КО) смъкна 35-годишния Волкановски (26-3, 13 КО) с удар с глава и го довърши с удари по земята.

„ Имам страховит екип. Винаги сме правили това в съблекалнята, на подготовка – доста ме натискаше “, сподели Махачев. „ Показах му няколко лоу кика, няколко ритника по тялото и по-късно трансформирах на ритник с глава. Искам да благодаря на този човек [Волкановски]. Той е същински първенец. “

Победата постави завършек на съперничеството, което стартира, когато Волкановски даде на Махачев това, което може би беше най-тежкото тестване в кариерата му в епичната им турнирна борба в категория 155 паунда на UFC 284 през февруари.

Махачев победи Волкановски с спорно единомислещо съдийско решение след пет спортни кръга, което мнозина смятаха.

В събота Махачев не остави никакво подозрение.

„ Страхотна конфигурация, добър удар “, сподели Волкановски. „ Трудно е, в никакъв случай не е като загуба. Той е страховит първенец, какво ще правиш? Почитайте го на него. “

Победата на Махачев го изравнява за третата най-дълга поредност от победи в историята на UFC (13).

Попитан кого желае идващия, Махачев отговори: „ Никога не предпочитам. [Президент на UFC] Дейна [Уайт], дай ми някой. ”


Чимаев побеждава Усман в съосновно събитие

В съглавното събитие чеченско-шведският играч в междинна категория Хамзат Чимаев победи Камару Усман със съдийско решение на болшинството (29-27, 29-27, 28-28).

36-годишният Усман, считан за един от най-хубавите бойци на своето потомство и някогашен първенец на UFC в полусредна категория, одобри борбата с 11-дневно предупреждение. Роденият в Нигерия и гражданин на Флорида попълниха, откакто други двама бойци, Пауло Коста и Джаред Канониър, бяха ранени.

Chimaev, 29, усъвършенства резултата си до 7-0 в UFC, като господства в първия рунд, загуби инерция във втория и получи тейкдаун в третия преди вълна от дейности до финалната камбана.

„ Бях възпитаник, когато той се биеше “, сподели Чимаев за Усман. „ Този ​​мач за мен значи огромни неща. “


В андеркарт дуелът в полутежка категория сред Магомед Анкалаев и Джони Уокър от Бразилия беше разгласен за без съревнование заради инцидентен фаул на първия в 3:13 на рунд 1.

Уокър удари несъзнателно и нелегално коляното в главата, до момента в който коляното му докосваше платното. Уокър искаше да продължи дуела, само че лекарят от клетката реши, че не дава отговор на условията, за огромно негово отегчение, и той даде знак на Анкалаев да продължи да се бие, преди обстановката да бъде овладяна.

След като аудио повторенията демонстрираха, че Уокър е зашеметен и комплициран по време на къс диалог с лекаря от кръга Гари Хартщайн, дуелът беше спрян.

Уокър беше очевидно смутен и трябваше да бъде сдържан от обвиняванията против Анкалаев, преди изпълнителният шеф на UFC Дейна Уайт най-сетне да излезе на кръга и да успее да тушира ​​ситуацията.

Смяташе се, че мачът обезпечава евентуален късмет за купата на спечелилия.

В борба в междинна категория Икрам Алискеров (15-1-0) употребява бърз удар, с цел да разклати Уорли Алвес (15-7-0) и по-късно го замая със злобно летящо коляно. След това Алискеров употребява серия от удари, с цел да завоюва с механически нокаут на 2:07 в първия рунд. Това беше седма поредна победа на Алискеров и трета поред в първия кръг.

Саид Нурмагомедов (18-3-0) отвори главната карта, като направи бърза работа с Муин Гафуров (18-6-0), печелейки успеха в категория петел посредством гилотинно задушаване при 1:13 от първия кръг.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР