Шампионът в английската Висша лига през последните три сезона Манчестър

...
Шампионът в английската Висша лига през последните три сезона Манчестър
Коментари Харесай

Сити обърна Уест Хям за пети пореден успех във Висшата лига, Брайтън съкруши Манчестър Юнайтед като гост

Шампионът в британската Висша лига през последните три сезона Манчестър Сити продължава с съвършения си старт на новата акция на домашната сцена, откакто в мача си от 5-ия кръг победи мъчно с 3:1 като посетител състава на Уест Хям.

Визитата в Лондон несъмнено беше сложна за момчетата на Пеп Гуардиола, които през първото полувреме направиха редица пропуски и в последна сметка се оказаха догонващи в 36-ата минута след попадение на Джеймс Уорф-Праус.

Секунди след началото на второто полувреме обаче Жереми Доку възвърне равенството, реализирайки своето дебютен гол с екипа на Сити.

Бернардо Силва пък донесе цялостния поврат за " жителите ", разписвайки се в 76-ата минута, а 10 по-късно Ерлинг Холанд също бе прецизен за крайното 3:1.

С петия си следващ триумф в шампионата Манчестър Сити е водач в класирането с цялостен актив от 15 точки, до момента в който " чуковете " са 6-и с 10 пункта.



В същото време Брайтън нанесе нов удар на неубедителния дотук през акцията Манчестър Юнайтед и го победи с 3:1 като посетител посред " Олд Трафорд ".

Юношата на " алените дяволи " Дани Уелбек даде задатък на гостите в 20-ата минута, а в 53-ата Паскал Грос удвои преднината на " чайките ".

Между двете попадения за момчетата на Роберто Де Дзерби Расмус Хойлунд се бе разписал за Юнайтед, само че голът не бе приет, защото при паса към датчанина се видя, че топката не е била в очертанията на терена.

В 71-ата минута Жоао Педро нанесе третия пагубен удар във вратата на домакините, а до края остана време само за младия тунизиец Ханибал Меджбри да означи своя дебютно попадение с екипа на Манчестър Юнайтед, с цел да фиксира и крайното 1:3.

Тежката загуба остави футболистите на Ерик загар Хаг с актив от едвам 6 точки, който им отрежда 12-ото място във краткотрайното класиране, до момента в който с 12 пункта Брайтън се намира на 4-та позиция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР