Шампионът от US Open Доминик Тийм е финалист в тазгодишното

...
Шампионът от US Open Доминик Тийм е финалист в тазгодишното
Коментари Харесай

Тийм е на финал в Лондон след драма срещу Джокович

Шампионът от US Open Доминик Тийм е финалист в тазгодишното издание на Финалите на ATP в Лондон, където сили мерят осемте най-хубави през сезона. Австриецът изкова успеха над считания за главен любимец за купата Новак Джокович. Тийм надви в извънредно оспорвания и трагичен мач със 7:5, 6:7(10), 7:6(5) след 2 часа и 54 минути игра.

27-годишният австриец пласира 12 аса и не позволи пробив в срещата, като отрази и трите шанса за брейк на Ноле, който е петкратен победител в конкуренцията.

Тийм взе задатък след пробив в 11-ия гейм на първия сет при единствената си опция. Във втората част Джокович пропиля два следващи сетбола, откакто при 6:5 дръпна с 40:15 при подаване на противника, само че в последвалия тайбрек Ноле отрази четири мачбола, като при втория от тях Тийм направи двойна неточност. В последна сметка след 9:10 точки сърбинът взе три следващи разигравания, а с това изравни резултата.

В третия сет нямаше нови благоприятни условия за пробив. Логично се стигна до решителен тайбрек, в който Джокович поведе с 4:0, само че последва серия от шест безответни точки за Тийм, който в последна сметка стигна до успеха с шестия си мачбол.

За австриеца това е победа №300 в шампионатите на АТР.

На финала на следващия ден Тийм ще спори с Рафаел Надал или Даниил Медведев. Испанецът и руснакът играят по-късно довечера.

Финалният шампионат на ATP ще има нов първенец, защото нито един всред Тийм, Медведев и Надал не е печелил трофея. В миналогодишното издание австриецът отстъпи на финала на Стефанос Циципас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР