Шампионът от Ролан Гарос Рафаел Надал започна без особени усилия

...
Шампионът от Ролан Гарос Рафаел Надал започна без особени усилия
Коментари Харесай

Надал и Кириос подновяват войната на "Уимбълдън"

Шампионът от " Ролан Гарос " Рафаел Надал стартира без особени старания присъединяване си в третия за годината шампионат от Големия шлем по тенис - " Уимбълдън ". В I кръг на Откритото състезание на Англия в Лондон 32-годишният испански левичар разгроми Юичи Сугита (Яп) с 6:3, 6:1, 6:3 за 2:01 ч. игра на централния корт в " Ол Ингланд Клъб ".

" Щастлив съм от успеха, това е най-важното. Това е първият ми формален мач на трева от една година, тъй че постоянно е мъчно. В началото беше тежко, не стартирах идеално, само че съумях да се измъкна от оня гейм при 0:40 и по-късно всичко се подреди. Има много неща, които би трябвало да подобря, само че това е единственият метод - да печеля първия мач. Утре следва нов ден, тренировки, а по-късно нов мач. Ден след ден, малко по малко. Надявам се, че ще бъда подготвен. "

Съперник на Надал във II кръг ще бъде Ник Кириос, който в напълно австралийски конфликт отстрани Джордан Томпсън със 7:6 (4), 3:6, 7:6 (10), 0:6, 6:1. Предстоящата среща ще е първата сред двамата, откогато Кириос влезе в словесна война с някогашния №1 в света, обвинявайки го, че " не може да губи " и е " прекомерно докачлив ", и го назова " моята полярна диаметралност ". По-рано Надал атакува австралиеца, че не почита играта и съперниците си.

" Малко съм остарял за такива вражди - разяснява Рафа през вчерашния ден. - От прекалено много години съм в тура. Вярвам в това, което съм споделил, само че това е всичко. Тук съм, с цел да се любувам на играта, която обичам, по допустимо най-хубавия метод. Радвам се на опцията да бъда в игра на това превъзходно място и да се насладя на прекрасен мач. "

Относно качествата на противника си Надал въпреки всичко добави: " Той е един от най-големите гении. Много рисков състезател, когато желае да играе тенис. Обичайно го прави, когато е против огромните имена. Ще се боря за триумфа, това е доста сложен мач за втори кръг. "

От своя страна Кириос не пропусна да подметне коментар в собствен жанр, като сподели, че надали ще седне да пие бира с Надал, само че разгласи, че няма самообладание да излезе за дуела и " ще сбъркам, в случай че не подходя съществено ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР