Шампионът Никола Цолов от Кампос Рейсинг спечели 11-ата си победа

...
Шампионът Никола Цолов от Кампос Рейсинг спечели 11-ата си победа
Коментари Харесай

Никола Цолов: Шампионът спечели 11-ата си победа във Формула 4 Испания

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Шампионът Никола Цолов от Кампос Рейсинг завоюва 11-ата си победа във Формула 4 Испания, откакто победи в първото съревнование от последния кръг за сезона в Барселона.

Цолов стана първенец преди повече от месец и кара за авторитет в Каталуния. Въпреки това, българинът доминираше и първоначално, и след рестарта поради злополука. Той приключи пред Кирил Смал от Киргизстан с Министерство на правосъдието Моторспортс и противника си за купата при започване на сезона Тимотеуш Кухарчик от Полша също с  МП Моторспортс.

Цолов записа и най-хубава обиколка, което му дава общ брой от 356 точки от началото на сезона. Втори е неговият съотборник Хю Бартър от Австралия с 260 точки.

Цолов е с пол-позиция и за първия неделен от общо два старта в Барселона.

 

Вердер - Република България Лайпциг 1:2: Илия Груев бе отвън групата на бременските музиканти

Република България Лайпциг завоюва гостуването си на Вердер Бремен с 2:1 в мач от 15-ия кръг на Бундеслигата.

Попаденията за гостите бяха дело на Андре Силва и Ксавер Шлагер, а сред тях прецизен за домакините бе Кристиан Грос. Извън групата за отбора на Оле Вернер остана българския национал Илия Груев, който е болен. Той бе титуляр в предходния дуел с Байерн Мюнхен, изгубен с 1:6.

С тази си победа Република България Лайпциг се изкачи на второто място след 15 изиграни дуела от отбора те имат общо 28 точки. Вердер е девети с 21 пункта, само че момчетата на Оле Вернер имат четири загуби в последните си шест дуела в шампионата.

Байер Леверкузен пък добави нови три точки след 2:0 в семейството си на Щутгарт. Двете попадения за домакините бяха дело на Муса Диаби (30) и Йонатан Та (82).

Формула 1: Джордж Ръсел завоюва спринтовото съревнование в Бразилия

Пилотът на " Мерцедес " Джордж Ръсел завоюва спринтовото съревнование от Формула 1 в Бразилия. С триумфа си той донесе първа победа за тима през годината. Ръсел ще стартира пръв неделното съревнование, което е от 20:00 часа българско време.

След него се подредиха Карлос Сайнц с " Ферари " и седемкратният международен първенец Люис Хамилтън. Сайнц обаче има наказване и ще стартира седми. Четвъртото и петото място заеха първенецът Макс Верстапен и съотборникът му в " Ред бул " Серхио Перес.

" Лудост е да си помисля, че и двамата с Хамилтън ще стартираме от първа редица. Намираме се в отлична позиция, в която можем да разделим тактиката и да се борим за успеха ", сподели Ръсел с взор към надпреварата в неделя.

" Не чакахме да имаме такова мощно движение. Това единствено демонстрира упоритата работа, която всички поставят. Също по този начин се вижда напредъкът, който направихме в последните няколко старта. Болидът е в действителност прелестен от Остин насам ", добави той.

 

Брендън Накашима завоюва купата на Next Generation Finals в Милано

Брендън Накашима е първенецът на Next Generation Finals за 2022 година Американският тенисист победи Иржи Лехечка с 4:3 (5), 4:3 (6), 4:2 за повторно в границите на четири дни, като по този метод приключи уместно съвършената си седмица, спечелвайки всичките си мачове в шампионата.

Така международният №49 се подреди до Хьон Чун, Стефанос Циципас, Яник Синер и Карлос Алкарас в листата с първенците от надпреварата. Това бе и последният късмет на Накашима да завоюва трофея в Милано, откакто следващата година ще навърши 22 години и към този момент няма да има право да взе участие в конкуренцията.

Лехечка пласира повече уинъри (27:21), само че за сметка на това Накашима записва по-висок брой асове (11:4) и направи доста по-малко непредизвикани неточности (4:17). Американецът завоюва 85% от точките си на първи сервис (35/41) и осъществя два от трите си брейкпойнта (67%), до момента в който Лехечка оползотвори един от своите четири шанса за пробив.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР