Шампионът на Сърбия - Цървена звезда, отново подсети за Балканската

...
Шампионът на Сърбия - Цървена звезда, отново подсети за Балканската
Коментари Харесай

В Сърбия отново заговориха за Балканска лига

Шампионът на Сърбия - Цървена звезда, още веднъж подсети за Балканската лига. Идеята за сходен шампионат съществува от дълго време, само че генералният шеф на сръбския гранд - Звездан Терзич, още веднъж се сети за нея.

"Проблемът ни е, че с бюджет от 20-30 млн. евро не можем да се противопоставим на клубовете от Шампионската лига и Лига Европа ", съобщи някогашният президент на Сръбския футболен съюз.

"Те разполагат с над 50-60 млн. Но въпреки това, не можем и да харчим толкоз, защото играем единствено в нашето състезание. Решението е да си създадем районна лига с отбори като Звезда и Партизан, както и най-хубавите от България и Румъния, да вземем за пример. "

Още преди време от УЕФА разясниха тематиката и обявиха, че не са склонни да дадат "зелена светлина " за сходни планове, написа "Телеграф ". Вместо това, бе основат трети европейски клубен шампионат - Лига на конференцията, чийто старт е заплануван за 2021 година. Бъдещето на шампионата обаче остава неразбираемо, с оглед актуалната обстановка с пандемията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР