Шампионът на Косово – Балкани, спечели първия квалификационен мач с

...
Шампионът на Косово – Балкани, спечели първия квалификационен мач с
Коментари Харесай

Косовари удариха Лудогорец 2:0 в Прищина

Шампионът на Косово – Балкани, завоюва първия квалификационен мач с родния отличник Лудогорец, откакто победи българския отбор с 2:0 на „ Фадил Вокри “ в Прищина.

Разградчани имаха съществени съмнения в играта си в срещата с „ оранжевите “, за които резултатът откри Меритон Кореница в добавеното време на първата част.

Кендрим Зюба удвои актива на домакина в 55-ата, с цел да оформи крайното 2:0 в Прищина.

В края на срещата Доминик Янков от „ орлите “, който се появи като запаса, уцели гредата на противника, само че Лудогорец не съумя да вкара попадение в първия епизод от двата сред двата тима.

Ответната среща в Разград е идната сряда, като Лудогорец ще би трябвало да търси триумф с най-малко два гола, с цел да успее да прати срещата към продължения или дузпи.

Безспорен факт е, че в историята на косовския отбор това е най-престижният резултат, който в миналото са записвали в европейските клубни шампионати.

Освен резултата, неприятната вест за Ивайло Петев и щаба му след срещата беше, че Аслак декор Витри напусна с травма през първото полувреме. Тази среща беше под №130 за Лудогорец в европейските клубни шампионати.

Във втората минута от срещата Кайо Видал насочи мощен удар отдясно, само че неакуратен към вратата на Балкани. Двата тима започнаха „ отворено “ срещата, като се нападнаха още в първите минути. В четвъртата Траши от Балкани влезе остро в единоборство по отношение на Кирил Десподов и разумно изралеският рефер уточни фал за разградчани.

В десетата пък Кайо Видал опита още веднъж да стреля към косовската врата,но защитник на Балкани спря топката с тялото си. Минута по-късно Кирил Десподов комбинира на двойно с Видал и излезе по диагонал против Колиджъ. Капитанът опита пас към Тисера, само че защитата на домакините се оправи.

Малко по-късно Грипши беше изведен зад защитата на Лудогорец, а Пластун го „ изпусна “. Грипши овладя във въздуха, само че Падт прозорливо излезе и улови топката. След 17 минути игра Рахмани се пребори и топката еб върната към Едвин Куч. Капитанът на Балкани стреля с левия крайник, само че много неопределено.

В 22-ата минута Балкани извърши ъглов удар късо, а топката беше центрирана, след което рикошира в състезател на Лудогорец, което леко затрудни Падт, само че стражът се оправи и избави. Напрежението към вратата на Лудогорец продължи и беше насочен мощен удар към българската врата, само че топката отиде навън. Малко по-късно Фон Витри легна на земята и изпитваше съществени болки в десния крайник. Нидерландецът не можеше да продължи и на негово място наложително влезе Пипа.

Постепенно домакините натиснаха родния отбор, чиито дейности не бяха задоволително положителни, а след безредие в наказателното поле Балкани поведе в резултата. След осъществяване на ъглов удар защитата на „ орлите “ работи доста нерешително при центрирана топка, а Меритон Кореница насочи мощен удар с десния крайник, след което с лек рикошет топката влетя във вратата на Лудогорец – 1:0.

На почивката Ивайло Петев направи двойна смяна, като извади Нонато и пусна Доминик Янков, а Педро Нареси размени Шоу. В 47-ата минута Грипши пое отляво и дриблира във вътрешността към наказателното поле на Лудогорец. Последва удар, който беше леко блокиран от Пластун, след което Падт трябваше да прави избавяне.

Десет след подновяването на втората част Балкани вкара второ попадение в срещата. Топката беше центрирана от фал отдясно, а Кендрим Зюба беше оставен обезпокоително самичък в наказателното поле на „ орлите “, откакто Пипа го изпусна, а Зюба от близко с глава страля и прати топката във вратата на Лудогорец сред краката на Падт – 2:0 за Балкани.

В 63-ата минута Балкани стигна до превъзходен късмет за осъществяване на трети гол, като топката попадна у Лоренц Траши, който си спря топката в наказателното поле на родния първенец. Последва удар, само че Падт с тяло блокира топката и предотврати трети гол във вратата си. Четири по-късно Лудогорец нанесе първия си прецизен удар в срещата, като Нареси стреля с глава след ъглов удар, само че Колиджъ отрази удара на бразилския халф.

В 73-ата Доминик Янков получи топката от друга запаса – Спас Делев, само че опитът му беше много неакуратен. Шест преди края Лудогорец направи страхотна офанзива, която не приключи с попадение. Кайо Видал пусна за Клод Гонсалвеш, а халфът чудесно изведе с пета Янков, който остана „ очи в очи “ с Количи. Българинът стреля с десния крайник и преодоля стража, само че топката срещна десния непряк дирек на Балкани.

Така двата тима ще играят втората среща от елиминацията след 8 дни, като Лудогорец за първи път в своята история започва европейските си мачове с проваляне от два гола разлика.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР