Шампионът на Испания Реал Мадрид загуби с 1:2 при визитата

...
Шампионът на Испания Реал Мадрид загуби с 1:2 при визитата
Коментари Харесай

Реал М загуби от Виляреал в исторически мач

Шампионът на Испания Реал Мадрид загуби с 1:2 при визитата си на Виляреал в среща от 16-ия кръг. Йереми Пино вкара за домакините в 47-ата минута, а в 60-ата Карим Бензема изравни от углавен удар. Само три минути по-късно Жерард Морено възвърне преднината на Виляреал - също от дузпа. Срещата ще се запомни с обстоятелството, че беше първата в историята на Реал, в която отборът излиза без нито един испанец в стартовия си състав.
Това е второ проваляне за " лос бланкос " от началото на акцията в елита и общо трето. Това в този момент дава късмет на Барселона още веднъж да вземе задатък на върха, в случай че в неделя вечер завоюва най-малко точка против Атлетико в Мадрид.
Засега двата тима с с равни  точки по 38, само че Барса е с по-добра голова разлика +28 против +20 на Реал.
Виляреал е 5-и с 27 т.
През идната седмица Реал ще се опита да отбрани трофея си за Суперкупата на Испания. Столичани ги чака полуфинал против Валенсия в сряда, а в другия мач противници са Бетис и Барселона. Победителите от тези срещи ще играят край в неделя, като всички дуели са в Саудитска Арабия.
Домакините са в серия от пет победи във всички шампионати.
Двубоят е исторически за Реал Мадрид, тъй като за първи път в съвсем 121-годишната си история “белите ” излязоха без нито един испанец в стартовите 11. Наставникът на “белите ” заложи на може би на най-хубавия си състав, като Федерико Валверде още веднъж имаше по-офанзивни функционалности. Завръщат се множеството от титулярите, които пропуснаха дуела против Касереньо за Купата на Испания преди дни. Само Орелиан Чуамени и Едер Милитао резервират мястото си в стартовите 11. Бразилецът зае позиция на десния бек.
Това беше първи конфликт сред Виляреал и Реал за сезона, а по-рано през днешния ден двата тима се паднаха един против различен и на 1/8-финалите в Купата на краля на Испания, като още веднъж домакини ще са “жълтата подводница ” след десетина дни.
Те стигнаха до удар още в 26-ата секунда, който обаче излетя високо над гредата. В третата минута последва още една заплаха пред Куртоа, а в 5-ата гредата избави столичани след засичане на Коклен с пета.
Реал заплаши противника за първи път в 10-ата, когато Лука Модрич направи магическо подаване към Вини Жуниор, който по-късно центрира. Точно пред голлинията Раул Албио мазета с глава. В 14-тата и Карим Бензема шутира, само че в навън.
Включване на Милитао в предни позиции докара до опция пред него в 20-ата минута, само че той се забави и не съумя да нанесе прекрасен удар от няколко метра.
Последва 100-процентова опция за Виляреал, откакто в 23-тата Пино се оказа самичък против Куртоа. Белгийският пазач на Реал обаче съумя да парира с тяло.
В 29-ата вратарят на гостите имаше късмет след изстрел на Баена, като топката за малко не попадна в задачата. Две минути по-късно Куртоа се намеси решаващо след центриране в наказателното му поле.
В този интервал на напън на Виляреал първенците стигнаха до отличен късмет за гол, само че го пропуснаха. В 34-ата Бензема и Винисиус се оказа сами против Албиол и вратаря, само че френският нападател загуби топката.
В 40-ата пристигна ред и на Вини Жуниор да пропусне. Той беше изведен самичък против Хосе Рейна, само че ветеранът избави.
Второто полувреме стартира с попадение на " жълтата подводница " за 1:0. В 47-ата минута Ферлан Менди сгреши свое подаване, след което последва пас към Пино, който насочи топката зад тила на Тубо Куртоа. Върналият се Менди се опита да избие, само че единствено отклони кълбото в мрежата.
Бензема направи рядко срещан пропуск в 56-ата, когато пред себе си имаше трима играчи в жълто, само че не и вратаря. Ударът на нападателя беше избит от Хуан Фойт. Последва обаче преразглеждане на офанзивата за евентуална дузпа за игра с ръка на Фойт, само че секунди по-рано при битка за топката с Винисиус, след чийто изстрел се стигна до шанса пред Бензема. В последна сметка съдията взе решение да уточни бялата точка. От нея Бензема (60) невъзмутимо преодоля Рейна за 1:1.
Буквално в идната минута реферът отсъди дузпа и за Виляреал. Това се случи след подаване на Фойт, при което падащият на земята Дейвид Алаба докосна топката с ръка. Жерард Морено (63) също не трепна и отборът на Кике Сетиен си върна задатъка - 2:1.  
Анчелоти прибягна до промените в търсене на нов гол. Появилият се от пейката Родриго пропусна отлична опция в 78-ата, когато и вратарят Рейна не се ориентира добре.
Последва напън на Реал, само че и домакините имаха най-малко два шанса за нов гол.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР