Шампионът на Англия Манчестър Сити беше забъркан в голям скандал.

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити беше забъркан в голям скандал.
Коментари Харесай

“Шпигел” извади документи за финансовите измами на Ман Сити

Шампионът на Англия Манчестър Сити беше заплетен в огромен скандал. Германското издание “Шпигел ” разгласява документи, от които излиза наяве, че някогашният управител на отбора Роберто Манчини е получавал част от заплатата си по противозаконен метод. В материала се твърди, че италианецът е подписал два контракта, като единият е бил мним.

Роберто Манчини застана отпред на “гражданите ” през 2009 година и напусна през 2013-а, като в този интервал изведе клуба до първа купа от 44 години.
 Манчестър Сити изхвърлен от Шампионската лига Манчестър Сити изхвърлен от Шампионската лига
Разследването на “Шпигел ” разкрива цифрите от съглашението сред и, като ползва копие от контракта. Според него италианецът е трябвало да получава годишно заплащане от 1,4 млн. паунда плюс добавки в размер на 4 млн. Още в същия ден подписва още един договор, който съставлява „ консултантски контракт с Al Jazira ” на стойност 1,7 млн. паунда и такси „ които би трябвало да бъдат платени по сметка, посочена от вашата компания и изплатени без приспадане на каквито и да е било налози ”, се споделя в материала.

Изданието разгласява информация и за случай от 2013 година, при който британският клуб е нарушил разпоредбите на ФИФА за прехвърляния на млади играчи. Става въпрос за привличането на от. По това време актуалният халф на е единствено на 14 години, а съгласно “Шпигел ” притежателите на от “Абу Даби Юнайтед Груп ” са заплатили за него 360 000 евро. Операцията е осъществена с посредничеството на компания, регисттирана в, която е пренасочила парите към.
 Отмениха наказването на Манчестър Сити Отмениха наказването на Манчестър Сити
Както е известно, ФИФА не разрешава на клубовете да купуват футболисти под 16 години от други страни.

През 2020 година УЕФА извади от Шампионската лига за две години поради финансови измами, само че британският клуб апелира решението в Спортния трибунал (КАС) и глобата беше анулирана.

Колаж: " Шпигел "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР