Шампионът Хебър Пазарджик ще има шанса да защитава титлата си

...
Шампионът Хебър Пазарджик ще има шанса да защитава титлата си
Коментари Харесай

Хебър е на финал в НВЛ, Нефтохимик изравни серията с ЦСКА

Шампионът Хебър Пазарджик ще има шанса да пази купата си във волейболното състезание, откакто затвори полуфиналната си серия в сезон 22/23 с три победи от три мача против съперника си Левски София. Навръх Великден състезателите на Камило Плачи се поздравиха с нов триумф над “Сините ” като този път го направиха по безапелационен метод (3-0). Така пазарджиклии съумяха да надвият съперника си в по-важната фаза от шампионата (след като в постоянния сезон записаха две загуби точно от Левски).

След като завоюваха първия мач в полуфиналната серия с 3-0, а във втория Левски “показа зъби ”, само че въпреки всичко загуби след тайбрек, то в последния дуел сред двата отбора, Хебър сподели по-здрави нерви в решаващите моменти и в трите гейма. Домакините поведоха при започване на първия гейм, само че по-късно Левски съумя да поеме водачеството (14-11). Въпреки това, Хебър съумя да откри верните волейболни отговори и със засилен сервис и безупречна офанзива, отвори мача в своя изгода след 25-20, оповестява формалният уебсайт на НВЛ.

“Сините ” поведоха за малко при започване на втория гейм, само че по-опитните състезатели на Хебър бързо взеха нещата в свои ръце и поведоха при 10-7. Без “да поглеждат обратно ”, настоящите първенци затвориха и този гейм при 25-17. Гостите не бяха подготвени да се предадат, като в третия гейм преследваха именития си противник в резултата от самото начало. В последна сметка обаче, пазарджиклии демонстрираха по-здрави нерви и затвориха гейма и мача при 27-25, подпечатвайки билета си за Големия Финал.

Статистически, Хебър надигра своите съперници в другите съставни елементи - 39 на 35 сполучливи офанзиви, 3 на 2 аса, 10 на 8 блока. Воденият от Плачи отбор записа и по-малко неточности: 17 на 25.

Вицешампионите от Нефтохимик 2010 изравниха полуфиналната серия против ЦСКА, като след 2-2 победи, пети мач ще дефинира кой ще е тимът, който ще се класира за огромния край. Решаващият дуел ще се състои във вторник, от 18:30 часа в бургаската зала “Младост ”.

Четвъртият полуфинален конфликт сред ЦСКА и Нефтохимик 2010 се оказа следващият волейболен театър, на който почитателите на качествения волейбол в България съумяха да се насладят. Още от първия гейм стана ясно, че дуелът ще е повече от оспорван. ЦСКА имаше няколко шанса да отвори мача в своя изгода, само че Нефтохимик съумя да вземе своето в последните минути и завоюва първата част при 32-30. Това явно ядоса Армейците, които дадоха отговор уместно във втория гейм (25-12). Вдъхновени, състезателите на Александър Попов взеха и третия гейм (25-20), като и през четвъртия имаха своите шансове за по-добър процес на събитията. Бургазлии обаче демонстрираха здрави нерви и вкараха мача в тайбрек след 25-21. В решаващия пети гейм, гостите стартираха по-добре (4-0), само че ЦСКА съумя да се върне. Въпреки това, Нефтохимик не загуби централизация и съумя още веднъж да заеме лидерската позиция за крайното 15-12.

По-успешната игра на блок се оказа основна за днешния триумф на бургазлии, които приключиха с 16 точки в своя актив от този съставен елемент (на 6). В офанзива, домакините, водени от Димитър Димитров, надиграха противника - 70 на 60 сполучливи офанзиви. ЦСКА бяха по-добрият тим и от сервис линията, записвайки 9 аса (на 2). Над всички в дуела беше точно Димитров, който приключи с 42 точки. За спечелилите по 21 означиха пък Аксел Трухчев и Матей Михайлович. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР