Шампионът Балкан се класира за втори пореден и общо шести

...
Шампионът Балкан се класира за втори пореден и общо шести
Коментари Харесай

Балкан удари ЦСКА и отново ще играе финал в НБЛ

Шампионът Балкан се класира за втори следващ и общо шести край в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) от 2015 година насам. Ботевградчани надвиха над ЦСКА с 92:83 (18:20, 31:27, 17:15, 26:21) като посетители в София в четвъртата среща от полуфиналния плейоф и завоюваха серията с 3:1 победи.

В разногласието за купата Балкан ще срещне спечелилия от другата полуфинална двойка Черноморец и Рилски състезател, където бургазлии водят с 2:1 триумфа. Финалният плейоф ще продължи до три победи от пет вероятни мача, като хазаин на първите две и възможната пета среща, ще бъде съставът с по-предно класиране. Предвидените дати в календара на НБЛ са 27 и 29 май, 01, 03 и 06 юни.

„ Червените “ ще се опитат да стигнат до бронзовите медали в първия сезон при завръщането си в елита. За трето място ще се играе до две победи от три вероятни срещи. Планираните дати са 26, 28 и 31 май.

Домакините влязоха по-добре в мача и поддържаха преднина доникъде на втората четвърт. ЦСКА водеше с 20:18 след първата част, а с панер на Зейн Ноулс резултатът стана 34:28 малко повече от шест минути преди почивката. Балкан отговори със серия от 12 безответни точки и обърна до 40:34 в своя изгода при оставащи три минути от първото полувреме. Ботевградчани останаха водещи в резултата и след 20 минути игра, оттегляйки се на почивката при 49:47.

Последва оспорвана трета четвърт, в която първенците водеха през множеството време, „ алените “ демонстрираха, че не са подготвени да се предадат, само че съставът от Ботевград се оправи с опита им за поврат. Балкан имаше 4 точки задатък – 66:62 преди заключителните 10 минути, а в тях усили преднината си до 13 точки при 77:64 седем минути преди края на срещата и не изпусна водачеството.

Мануел Суарес изигра отличен мач и приключи като най-резултатен с 31 точки и 6 битки за спечелилите. Христо Захариев добави 13 точки, 2 битки и 5 асистенции, а по 12 точки вкараха Николай Грозев и Денг Адел. Димитър Димитров още веднъж не игра за Балкан.

За ЦСКА Таменанг Чо осъществя 22 точки, 5 битки и 2 асистенции. Венцислав Петков се завърна след травма и означи 15 точки преди контузията му да се възобнови, а Зейн Наулс се регистрира с 14 точки и 5 битки. Драган Зекович пропусна и тази среща за " алените ". /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР