Шампионът Балкан попадна сред 10-те състава, които получиха директно място

...
Шампионът Балкан попадна сред 10-те състава, които получиха директно място
Коментари Харесай

Балкан директно в групите на ФИБА Къп, Рилски спортист тръгва от квалификациите

Шампионът Балкан попадна измежду 10-те състава, които получиха непосредствено място в постоянния сезон на конкуренцията. Останалите девет отбора са Мехелен (Белгия), Мерлинс (Германия), Апоел Галил Елион (Израел), Бриндизи (Италия), Донар Гронинген (Нидерландия), Анвил Влоцлавек (Полша) Порто (Португалия), Орадя (Румъния) и Газиантеп (Турция).

Междувременно 19 от клубовете, които ще вземат участие в квалификациите на баскетболната Шампионска лига на ФИБА, са декларирали присъединяване и в ФИБА Къп, в случай че не се класират за постоянния сезон в по-силната конкуренция на Европейската баскетболна централа. При това състояние не повече от 18 от тях ще имат опцията да влязат непосредствено в постоянния сезон на Еврокъп.

Останалите свободни места за постоянния сезон ще бъдат разпределени посредством четири квалификационни шампионата, които ще се проведат сред 27 и 30 септември. В тях ще вземат участие 22 тима, които са разграничени на сложени и непоставени преди жребия, който ще се организира на 14 юли в Мюнхен (Германия).

Вицешампионът на България Рилски състезател е в първа урна на поставените отбори и ще попадне непосредствено в полуфиналната квалификационна фаза. Победителите от полуфиналите ще се изправят един против различен в четири финални квалификационни двойки и тимовете, които надделеят ще получат място в постоянния сезон. В квалификациите ще взе участие и косовският Трепча, който е воден от българския треньор Любомир Минчев.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР