Шампанско, фойерверки и много поздравления имаше тази вечер пред щаба

...
Шампанско, фойерверки и много поздравления имаше тази вечер пред щаба
Коментари Харесай

Илко Димитров от ИТН печели кметските избори в Благоевград

Шампанско, фойерверки и доста поздравления имаше довечера пред щаба на юрист Илко Стоянов - претендентът на " ИТН " за кмет на Благоевград в частичния избор, заяви БНР.

По информация на неговия щаб за Стоянов са дали своят вот близо 60% от участвалите във втория тур на локалния избор.

Изборният ден в Благоевград завърши с 28.46 % изборна интензивност, заяви заместник-председателят на Общинската изборна комисия Йордан Симонски. Броят на гласоподавателите, отишли до урните на балотажа на частичния локален избор за кмет на общината е 18 645 гласоподаватели от общо 65 500 имащи право на глас.

Сходна е изборната интензивност с първи тур на частичните избори предходната неделя, когато от ОИК регистрираха 27.76 %. Близо два пъти по-ниска е тя обаче спрямо локалните избори през 2019 година, когато на балотажа за кмет са дали своят вот повече от 50 % от имащите право на глас, означи Българска телеграфна агенция.

Три тъжби и един сигнал по телефона са постъпили в ОИК - Благоевград през изборния ден. Всички са тествани от членове на общинската изборна комисия, уточни Йордан Симонски.

Проблеми с машините за гласоподаване през днешния ден не е имало, като се изключат сигнали от няколко от секциите за гласоподаватели, които издърпват разписката авансово. Това е предизвикало набиране на ролката вътре и проблеми с ножа, който отрязва разписката, оповестиха от ОИК - Благоевград. За да се избегне казусът, е обещано напътствие до всички секционни комисии да инструктират гласоподавателите да не бързат да издърпват разписката от машината. След напътствията сходен проблем не е имало през изборния ден. Не е имало и прекратяване на машинния избор и прекосяване към гласоподаване с хартиени бюлетини, добави Йордан Симонски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР