Шалке 04 записа шести пореден мач без загуба в Бундеслигата,

...
Шалке 04 записа шести пореден мач без загуба в Бундеслигата,
Коментари Харесай

Шалке взе рурското дерби с Бохум и продължава похода към спасението

Шалке 04 записа шести следващ мач без загуба в Бундеслигата, както и втора поредна победа, откакто се наложи с 2:0 като посетител над Бохум в рурското дерби от 23-ия кръг на Бундеслигата. Вратарят на домакините Мануел Рийман си вкара автогол в края на първата част, а в 79-ата минута Мариус Бюлтер оформи крайния резултат. 

Първата част мина при превъзходство на гостите, като в 45-ата минута Том Краус напредна по десния фланг, след което центрира в наказателното поле. Там Мариус Бюлтер шутира, ударът му бе отразен първоначално от Мануел Рийман, само че той бутна топката в личната си врата.

 В 79-ата минута Родриго Саласар комбинира с Бюлтер, който с удар от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл на вратата удвои задатъка за Шалке.

Четири минути по-късно Кевин Шлотербек прати топката във вратата на Ралф Ферман, само че беше в състояние на засада и голът не беше приет. 

С триумфа Шалке събра 19 точки, колкото имат още Бохум, Щутгарт и Хофенхайм. Четирите отбора са на дъното във краткотрайното класиране. 

В другите мачове от през днешния ден Унион Берлин не съумя да пречупи Кьолн вкъщи и срещата приключи 0:0. Борусия Мьонхенгладбах и Фрайбург също не съумяха да си вкарат гол, а Майнц надделя Хофенхайм с 2:0 вкъщи. 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР