Сгушен в тих ъгъл на Сингапур, индустриалният комплекс изглежда като

...
Сгушен в тих ъгъл на Сингапур, индустриалният комплекс изглежда като
Коментари Харесай

Един регион е много пред останалите в манията по биткойн

Сгушен в спокоен ъгъл на Сингапур, индустриалният комплекс наподобява като подземно гето. Но това, твърди шефът Декстър НГ, е работилницата на бъдещето.

Самообявил се бизнесмен на криптовалути, той е основният софтуерен шеф на SG Mining - компания, която създава и продава платформи за " копаене " на криптовалути. Това са мощните компютри, които вършат комплицирани математически калкулации в процеса, който печели притежателите си цифрови валути като Bitcoin.

" Преди това можехме да продаваме единствено 2 или 3 от тези платформи седмично. Сега можем да продаваме стотици ", споделя той, до момента в който се разхожда из циментовия склад.

Натрупване

 Така наподобява една
Източник:

Така наподобява една "мина " за "копаене " на криптовалути

Някои от тези машини отпътуват за чужбина, в това число и за Япония. Трудно е да се дефинира тъкмо какъв брой японски вложители оперират с цифровата валута, тъй като няма централно надзорно тяло.

Но Япония е първата азиатска страна, която призна Bitcoin и изцяло легализира криптовалутите, създавайки доверие към тях. Наскоро японска компания разгласи, че ще стартира да заплаща част от заплатите на чиновниците си в Bitcoin.

Австралия е друга страна от района, която прегърна концепцията за криптовалутите, само че към този момент се пробва да ги контролира, поради метода, по който от ден на ден вложители дилетанти се включват на пазара.

 Японска компания ще заплаща заплатите в bitcoin
Тази компания ще заплаща заплатите в bitcoin

4000 чиновници ще могат да се възползват от това

Промяна на тона

Справедливо ли е да кажем, че Азия е отпред на манията по bitcoin?

В един миг китайските вложители държаха към 80% от запасите на криптовалутата, само че Пекин към този момент е внимателен. Загрижен за приключването на средства от пазара, Китай дейно забрани криптовалутите, обявявайки за противозаконни първичните монетни предлагания - обществени предлагания на акции, вложени посредством потреблението на цифрови валути.

Но управляващите в Пекин надалеч не са единствените. Виетнам забрани Bitcoin и други цифрови валути. Индия и Индонезия обмислят по какъв начин да ги контролират.

 Южна Корея забрани Bitcoin
Още една огромна развита стопанска система забрани Bitcoin

Банките и компаниите нямат право да търгуват с криптовалутата, нито да я издават

Южна Корея също забрани издаването и разплащанията с Bitcoin и другите виртуални валути, а обмисля и спомагателни регулации като налог върху облагите, осъществени посредством тях.

Само през тази седмица Сингапур промени предходния си сдържан звук по отношение на криптовалутите, предупреждавайки жителите си за " забележителните " опасности, които поемат, в случай че решат да влагат в тях.

 Как домакините и пенсионерите в Азия започнаха да купуват bitcoin?
Как домакините и пенсионерите в Азия започнаха да купуват bitcoin?

Криптовалутата добива небивала известност

Но това не спря вложителите в страната да опитат своя шанс. На борсата за Bitcoin в Сингапур има група запалянковци, всеки от които отделя по 100 $ на седмица, с цел да купи от цифровата валута.

" Това е валутата на бъдещето ", споделя един от тях. " Ако твърдите, че това е машинация, белким финансовата рецесия не беше тази, която ни научи, че всички финансови институции по този начин или другояче са машинация? ", прибавя той.

Бързи пари

 Все повече хора гледат на Bitcoin като на цифрово злато
Източник:

Все повече хора гледат на Bitcoin като на цифрово злато

Bitcoin се появи в резултат на международната финансова рецесия. Той постоянно е одобряван като желана валута за нямащите доверие на институциите милениали, само че се употребява и от перачи на пари, нарушители, дилъри и купувачи на опиати.

Все по-голям брой азиатци все по-често стартират да го виждат като метод за продобиване на бързи пари, само че и като средство за отбрана на спестяванията им от политически рецесии и ниски лихвени проценти.

" Много от нашите клиенти го виждат като форма на цифрово злато. Той по някакъв метод се вписва в режима на икономисване или в спестовния метод на мислене на азиатците ", споделя Зан Куан, създател на борсата за Bitcoin в Сингапур.

Анализаторите показват и ниските или нулеви лихви в Япония, строгите правила за изнасяне на пари от Китай, както и опасенията за севернокорейска рецесия, която ще повлияе на стопанската система в Южна Корея, като аргументи, заради които толкоз доста хора в Азия се пробват да завоюват от манията по Bitcoin.

Пиянството по Bitcoin

 В сингапурския Skyline Crypto Club може да се заплаща в криптовалути
Източник:

В сингапурския Skyline Crypto Club може да се заплаща в криптовалути

Но може би към този момент е прекомерно късно. " Бързите пари към този момент са извоювани. Казвам на клиентите си да са готови за спад от 50% до 60%. Трябва да имате времеви небосвод от години, а не месеци ", споделя Дийръдж Барвани, самостоятелен финансов специалист, който неотдавна поучава клиентите си по какъв начин да получават криптовалути.

Но това не попречи на някои бизнеси да се възползват от криптолудостта в Азия. На върха на сингапурския небостъргач Landmark Tower е ситуиран Skyline Crypto Club, където клиентите могат да заплащат за своите питиета, употребявайки Ethereum, друга известна и все по-ценна цифрова валута.

Засега тя съставлява единствено дребен % от покупко-продажбите, само че притежателите на клуба чакат тя занапред да пораства. " Ние даже предлагаме новогодишен пакет Bitcoin, в който плащате за вашата вечер благодарение на Bitcoin ", споделя мениджърът на клуба Субаиш Раджаманикам.

По актуалните цени това е алкохол за към 17 000 $. Но Bitcoin е толкоз неустойчив, че няма да разберем дали ще бъде задоволително, с цел да получите коктейл или два в бъдеще.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР