Сградни водопроводни и канализационни мрежи, електрически уредби за ниско напрежение

...
Сградни водопроводни и канализационни мрежи, електрически уредби за ниско напрежение
Коментари Харесай

Без разрешение за строеж ще може да се изграждат сградни водопроводни и канализационни мрежи

Сградни водопроводни и канализационни мрежи, електрически уредби за ниско напрежение и физическа инфраструктура ще могат да се построяват без позволение за градеж. Това стана ясно след гласоподаване на текстове, заложени в Закона за устройство на територията, който депутатите гласоподават на второ четене. „ За “ текста гласоподаваха 91 народни представители, „ срещу “ - 1 и „ въздържали се “ - 2, с което той бе признат.
Няма да се изисква позволение за градеж за създаване и на физическата инфрастрактура за разполагане на кабелни електронни съобщителни мрежи в парцели – частна благосъстоятелност, отредени за самостоятелно ниско жилищно застрояване .
Освен за физическа инфраструктура, няма да се постанова позволение и за създаване на сградни водопроводни и канализационни съоръжения за водопроводни и канализационни мрежи, когато се построяват отвън обсега на капиталовия план за главното застрояване, ситуирани в регулационните граници на парцели – частна благосъстоятелност, отредени за самостоятелно ниско жилищно застрояване.
Изискванията за позволение за градеж отпадат и във връзка с построяването на елетрически уредби и съоръжения за ниско напрежение, когато се построяват отвън обсега на капиталовия план за главното застрояване, ситуирани в регулационните граници на парцели – частна благосъстоятелност.
В до момента настоящите текстове на Закона за устройство на територията позволение за градеж не се изискваше за редица случаи, измежду които ремонт на здания, постройки, уреди и съоръжения.
Към момента позволение за градеж не е належащо за оранжерии с повърхност до 200 кв. м, за подпорни стени с височина до 1,2 м, за надгробни монументи, плочи и кръстове с височина до 3 м, както и консервация и реституция на фасади и на художествени детайли и фрески в интериор на архитектурно-строителни и художествени културни полезности и консервация на археологически недвижими културни полезности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР