Сгради от първа, втора и трета категория компетентният орган за

...
Сгради от първа, втора и трета категория компетентният орган за
Коментари Харесай

Главният архитект на София с коментар за проверката на строежа на небостъргача в центъра на столицата

Сгради от първа, втора и трета категория способният орган за инспекция е Дирекция Национален строителен надзор. Това сподели основният проектант на София Здравко Здравков във връзка поисканата от Върховна административна прокуратура незабавна инспекция на законността на градежа на небостъргач "I Tower " в центъра на град София. ВАП е образувала кореспонденция въз основа на информация в медиите, в която се твърди, че построяването на постройката се прави при изтекло позволение за градеж.

Не съм осведомен със мнението на прокуратурата, добави той.

ВАП желае ДНСК неотложно да ревизира градеж на небостъргач в центъра на София

В отговор на въпрос дали търсеният предприемач Васил Божков, под някаква форма взе участие в градежа на постройката, арх. Здравков съобщи: "Разрешенията за градеж са обществени, качени са на уеб страницата на "Архитектура и градоустройство ". Има интерактивна карта, където може да се ревизира на чие име са издадени разрешенията. При мен постъпват документи за благосъстоятелност с съответни възложители ".

Попитан дали градежът има позволение основният проектант на София уточни: "Всички градежи в София имат позволения за градеж. Незаконните стропежи се отстраняват ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР