Сградата, с която Министерският съвет вчера компенсира Софийския университет заради

...
Сградата, с която Министерският съвет вчера компенсира Софийския университет заради
Коментари Харесай

Новата сграда за СУ по-голяма от отнетата, Университетът се нанася наесен

Сградата, с която Министерският съвет през вчерашния ден компенсира Софийския университет поради отнетото здание на бул. " Ал. Стамболийски " в София, е по-голяма и с по-добро местонахождение. Предоставеният парцел на бул. " Черни връх " 37, тъкмо до метростанция, е терен с повърхност 9830 кв. м, ведно с издигнатата в него четириетажна солидна постройка със застроена повърхност 1175,74 кв. м. Взетата постройка е с повърхност 8020 кв. м, дружно с обособена част от издигнатата в парцела образователна постройка.

Четириетажната постройка на " Черни връх " се лишава от Професионалната гимназия по облекло " Мария Луиза ". На партера има физкултурен салон, 10 стаи, шест образователни кабинета и три тоалетни. На първия етаж има шест образователни кабинета и шест стаи, на втория - девет кабинета, на третия - също девет. В кулата има още четири стаи.

Имотът се дава безплатно на " Св. Климент Охридски ", считано от 15 септември 2018 година

Директорът на гимназията и ректорът на СУ би трябвало да провеждат приемането и предаването на парцела в едномесечен период от даване правото на ръководство. Ако до 15 септември гимназията не е преместена другаде, предаването ще стане в едномесечен период от привършване на преместването ѝ.

Сградата е предопределена за предклинично образование на студентите по медицина от Медицинския факултет, които трябваше да учат на " Стамболийски ".

Как тя бе отнета от СУ, трансферирана на някогашната Правителствена болница, а по-късно - ненадейно взета за потребностите на съда и прокуратурата вижте ТУК .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР