Сградата на БНБ в центъра, предоставена от банката на община

...
Сградата на БНБ в центъра, предоставена от банката на община
Коментари Харесай

Идея: Сградата на БНБ на малката Главна става втори Архелоги...

Сградата на Българска народна банка в центъра, предоставена от банката на община Пловдив, продължава да пустее, само че кметът Здравко Димитров дава обещание да я изпълни със наличие.

Засега в общината не е взето решение коя институция да се настани в емблематичното здание на дребната Главна /ул. „ Райко Даскалов”/. „ Има запитвания от други администрации, само че не ми се дава на тях. Сградата е монумент на културата и там би могъл, да вземем за пример, да се разкрие втори Археологически музей”, допусна Димитров.



Като минус той регистрира неналичието на паркинг в съседство. Напомни, че би трябвало да се прави сериозен ремонт, изключително на покрива. Преди време имаше концепция общинската администрация, която населява няколко здания, в това число на пл. " Стефан Стамболов " 1, да се разположи в зданието на Българска народна банка, " Без ремонт това няма по какъв начин да стане ", означи кметът.

Преди осем години Българска народна банка и община Пловдив подписаха контракт, с който на банката се дава терен на Цариградско шосе, а в подмяна тя отстъпва представителната си постройка в центъра на Пловдив. Общината встъпи във притежание, откакто Българска народна банка построи новите офиси. Оттогава, към този момент няколко години, триетажното здание със статут на монумент на културата стои празно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР