Сградата на Българската телеграфна агенция (БТА) продължава да се модернизира

...
Сградата на Българската телеграфна агенция (БТА) продължава да се модернизира
Коментари Харесай

По-достъпна и по-модерна става сградата на Българската телеграфна агенция

Сградата на Българската телеграфна организация (БТА) продължава да се модернизира и да става все по-достъпна. Днес бе пуснат в употреба новоизграденият асансьор, който дава елементарен достъп на хора с увреждания до Националния пресклуб на организацията. Проектът е финансиран със средства по бюджета на Българска телеграфна агенция, като инвестицията е за малко над 250 000 лева без Данък добавена стойност.

Паралелно с това бяха показани и резултатите от плана на организацията за облагородяване на пространството в задния двор на постройката на медията, посредством създаване на нов паркинг, който получи утвърждение по Проект „ Красива България “, част от програмата на Министерството на труда и обществената политика (МТСП). В рамките на плана бяха облагородени 1695 кв. м. дворно пространство в рамките на урегулиран аграрен парцел на Българска телеграфна агенция. Общият бюджет на плановото предложение бе на стойност 255 381 лв. с Данък добавена стойност. Финансирането по Проект „ Красива България “ бе в размер на 45 % от средствата, а организацията обезпечи останалите 55 %.

Домакин на събитието беше генералният шеф на организацията Кирил Вълчев. Сред гостите бяха министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, заместник-кметът на Столична община Надежда Бачева, заместник-кметът на столичния регион " Средец " арх. Николай Христов и Любка Атанасова - основен координатор на план „ Красива България “. По-късно в зала „ МаксиМ “ беше прожектиран филмът „ Петя на моята Петя “, въодушевен от живота и творчеството на Петя Дубарова. В лентата основната героиня се бори за построяването на асансьор в учебното заведение, в което учи. Гости бяха също Николай Урумов, продуцент на кино лентата, и Александра Костова, изиграла ролята на Петя.

Сградата на Българска телеграфна агенция е едно от лицата на София

Сградата на Българската телеграфна организация е едно от лицата на София, имаме явен проект по какъв начин да стане още по-красива и налична, съобщи генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.

Този план за налична Българска телеграфна агенция, с асансьор и паркинг, е образец по какъв начин в нашата страна, без значение от политическите несъгласия, може да има последователност и поддръжка даже от политически съперници и сменящи се министри, означи той.

Следващата стъпка е да оправим и зеленото пространство пред Агенцията. Идеята е то да се трансформира в място за среща със знаците на света. Студенти от Лесотехническия университет и Университета по архитектура, строителство и геодезия предложиха доста новаторски и съвременни решения това да не става както парка „ Мини Европа “ в Брюксел, сподели Вълчев. По думите му предложенията са да не бъдат изграждани физически макети, а да бъдат направени интерактивно - като холограми. Надявам се, че ще можем да създадем и подобен план, добави генералният шеф на Българска телеграфна агенция.

Българска телеграфна агенция би трябвало да бъде изцяло налична за хората

Българска телеграфна агенция би трябвало да бъде изцяло налична за хората, означи министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова. „ Аз имах достойнството при започване на встъпването ми в служба като министър на труда и обществената политика да бъда на първата копка и, колкото и да е къс мандатът ми - не знам какъв брой ще бъде, би трябвало да ви кажа, че през днешния ден се усещам извънредно горда с резултата, който сте постигнали “, означи тя.

„ За Министерството на труда и обществената политика (МТСП) всеки опит на обществено виновните администрации да бъдат налични и приобщаващи и да бъдат част от демократичността в нашето общество е доста значима идея, тъй че през план „ Красива България “ ще чакаме все по-добри кандидатури и планове, които да подкрепим “, уточни Шалапатова.

На 29 юни 2023 година със алегорична „ първа копка “ бе обещано началото на плана „ Зелена Българска телеграфна агенция – лице на София “, който се осъществя в границите на плана на МТСП „ Красива България ”. Основната цел на плана е основаването на по-достъпна и приобщаваща среда за чиновниците и посетителите на Българска телеграфна агенция.

Електромобили и хибриди към този момент подкрепят работата на репортерите и кореспондентите на Българска телеграфна агенция в София и в страната. Тридесетте автомобила бяха осветени на Игнажден (20 декември) от Белоградчишкия свещеник Поликарп. В двора на организацията са построени и три зарядни станции за електрическите коли. Екологичната инвестиция бе показана и пред българския еврокомисар Илиана Иванова.

Предстои и пространството пред постройката на Българска телеграфна агенция да се трансформира в красива, зелена, налична и безвредна пешеходна зона с опция за показване на знаци от целия свят.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР