Сградата е предлагана на търг и през 2016 г., но

...
Сградата е предлагана на търг и през 2016 г., но
Коментари Харесай

Продадоха цял блок с 60 апартамента само за 2,6 млн. лева

Сградата е предлагана на търг и през 2016 година, само че заради липса на кандидат-купувачи, процедурата се приключва

Само една компания се е явила на публичния електронен търг за изоставения блок, в който е трябвало да живеят служащите от АЕЦ " Белене “.

" Търгът е извършен в платформата на Агенцията за обществени предприятия и надзор за обезпечаване на по-голяма гласност и конкурентна среда и в осъществяване на нормативните условия, на интернет страницата на Министерство на стопанската система също са оповестени линк и публикация, както и в локален плевенски уебсайт “, сподели притежателя на блока Националната електрическа компания (НЕК) за businessnovinite.bg.

От обявата излиза наяве, че началната цена за наддаване за покупка стартира от 2 478 380 лева без Данък добавена стойност, а всяка стъпка е в размер на 123 919 лева без Данък добавена стойност. Блок 323 ще бъде продаден  за 2 602 299 лева на плевенската фирма  " Милкана “ ООД, която се занимава с продажба и монтаж на дограма.

Според комерсиалния указател притежатели на компанията са Красимир Танчев, Георги Славеев и Радостин Лалев. 

" НЕК предприе стъпки за продажба на блока, защото поддръжката на постройката изисква обилни запаси, в това число за възнаграждение на локални налози и такси и защита.  Не е без значение и събитието, че до момента НЕК в никакъв случай не е употребил жилищния блок по предопределение без значение, че е въведен в употреба преди повече от 20 години “, споделиха още от компанията.

По думи на НЕК продажбата се прави поради нуждата от спомагателни средства за довършителни работи в жилищата, както и в общите елементи на постройката.

Това не е първият опит за продажба на парцела. Сградата е предлагана на търг и през 2016 година, само че заради липса на кандидат-купувачи, процедурата се приключва.

Според обявата жилищен блок 323 е на пет етажа с гаражи, с площадков тръбопровод и канал, със сградни ВИК отклонения и кабелно зареждане. В него има 60 жилището, 18 гаража, 60 изби, 2 пространства за абонатна станция и 4 общи пространства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР