СГП ще поиска мярка за неотклонение задържане под стража за

...
СГП ще поиска мярка за неотклонение задържане под стража за
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на Кристиан Николов, причинил катастрофата с Милен Цветков

СГП ще изиска мярка за неотклонение " задържане под стража " за привлечения като обвинен Кристиан Николов, който провокира злополуката с Милен Цветков след приложимост на наркотични субстанции.

Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на гибел след приложимост на упойващи субстанции. Наказанието е от 3 до 15 години затвор.

Около 18 ч. на 19 април джипът, ръководен от 22-годишния юноша, удари автомобила на журналиста на кръстовището на бул. " Черни връх " в София, до момента в който чака на червен сигнал на светофарната уредба.
Шофьорът, провокирал злополуката с Милен Цветков, е изведен от 4-то РПУ Той е отведен в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да му бъде повдигнато обвиняване за тежката злополука
Кристиан Николов е бил тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, от което е открито, че е карал под влияние на канабис и амфетамин.

Снимка: БГНЕС

Той е арестуван за период до 72 часа. Предстои внасяне на искане пред Софийски градски съд за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Журналистът Милен Цветков е умрял при тежка злополука в София При случая са се сблъскали лека кола и джип
От информация на отдел „ Пътна полиция “ е открито, че обвиненият е дееспособен водач. Срещу него е издадено наказателно разпореждане за записано предходно нарушаване.

В хода на следствието е открито още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е благосъстоятелност на комерсиално сдружение, благосъстоятелност на майката на обвинения.
Джипът, с който е ударен Милен Цветков, е благосъстоятелност на компания Компанията е на майката на 22-годишния водач, предизвикал тежката злополука
На Икономическа полиция е предоставено да извърши инспекция по отношение на изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от Кристиан Николов автомобил.

По предписание на основния прокурор Иван Гешев досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол от Върховна касационна прокуратура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР