Сголямо мнозинство Народното събрание прие в петък на първо четене

...
Сголямо мнозинство Народното събрание прие в петък на първо четене
Коментари Харесай

По-тежки санкции за пияни и дрогирани шофьори

Сголямо болшинство Народното събрание одобри в петък на първо четене оферти за 8 ремонти в Наказателния кодекс, част от които идентични или сходни, импортирани от разнообразни политически партии. С тях се криминализира отводът на водачите да дадат проба за опиати, отстранява се хартиеното копие на контролния ваучър, усилват се глобите за водачи, предизвикали тежки произшествия след приложимост на алкохол и опиати, и се планува конфискация на автомобила им или краткотрайното събаряне на регистрационните табели.

Освен това с други текстове се плануват по-тежки наказания за каналджийство, както и за несъблюдение на полицейски разпоредби от страна на трафиканти на незаконни мигранти. Предложено и признато на първо четене бе и предложение за отпадане на повторяемостта в случаите на домашно принуждение и условието,преди да бъдат взети ограничения, в полицията да са постъпили най-малко 3 сигнала за принуждение. Парламентът одобри и промени, с които ще се постановат по-тежки санкции при прояви на свирепост и принуждение над домашни животни.

Поправките в Наказателния кодекс са инициирани от всички парламентарно показани партии и бяха подкрепени с огромно болшинство като " политическа реакция " и " знак към обществото " за неотстъпчивост към зачестилите случаи и образците от последните месеци за всички изброени закононарушения, написа " Дневник ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР