Сглобката остави управление, чиито плодове берем и днес - правеше

...
Сглобката остави управление, чиито плодове берем и днес - правеше
Коментари Харесай

Валери Митов: БСП предлагаме конкретна подкрепа за хората и общините – на скандалите на управляващите се нагледахме

„ Сглобката остави ръководство, чиито плодове берем и през днешния ден - правеше всичко небрежно, то излизаше недомислено, а най-после – и нелегално. Така беше и с Конституцията. И през днешния ден имаме една конституция, при която служебният министър председател е блестящо лице на ГЕРБ, което значи, че изборите ще се вършат от ГЕРБ ”.
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Валери Митов в предаването „ Делници ” на Евроком.
„ Паралелната страна е налице – това, за което от Българска социалистическа партия приказваме от години. Не единствено върнаха - надградиха модела „ ГЕРБ ”, съобщи в коментара си за протичащото се през днешния ден социалистът. „ Скандали през последните месеци виждаме непрекъснато, само че политики за хората – не. Българска социалистическа партия поставихме 3 целта, които този парламент в оставащото малко време би трябвало да реши ”, съобщи Валери Митов и акцентира:
„ На първо място – в петък Народното събрание да одобри предлагането ни в поддръжка на възрастните хора - великденските добавки. За нас най-справедливо е пенсионерите, които имат приход до линията на беднотия да получат по 100 лв. великденска добавка, а останалите по 50 лв. ”, акцентира националният представител от Българска социалистическа партия.
На второ място той уточни предлагането на Българска социалистическа партия за отсрочване либерализацията на пазара на ток за битовите консуматори: „ ”От 1 юли няма да има нощна цена. Това незабавно ще усили сметките на ток и ток, наред с това излизането на свободния пазар ще докара до към 20 % нарастване на цената по калкулации на специалистите. Затова желаеме отсрочване – хората не са подготвени да понесат и този удар ”, уточни Валери Митов.
„ На трето място настояхме за чуване на новите министри на финансите и районното развиване поради плановете на общините. Кметовете са обезпокоени – те са изпратили плановете, само че пари има ли, какво се случва – не знаят. Това са планове за ВиК, за улици, за спортни зали, за градинки – всичко това, което касае изискванията за живот на хората и е най-близко до тях ”, добави социалистът и добави:
„ Това са политики за хората, които ние поредно отстояваме в годините – доказателството, че останахме единствената опция на това, което виждаме, че се случва в ръководството ”.
Народният представител от Българска социалистическа партия сложи като проблем продължаващата рискова и разрастваща се продажба на божествен газ, изключително на малолетни. Валери Митов напомни, че по времето когато Корнелия Нинова е министър на стопанската система и индустирята, дружно с КЗП тя съумява да спре продажбата на божествен газ. Инициирани са и законодателни промени.
„ Законът е добър, само че не се съблюдава, казусът главно е в ръцете на изпълнителната власт. Нужен е надзор. Още при първите сложени от мен въпроси се оказа, че в Област Габрово от над 200 инспекции – нула открити нарушавания. После в цялата страна – от хиляди инспекции едвам 9-10 акта. На последния ми въпрос - от 15 000 инспекции има едвам 35 открити нарушавания. Значи – проблем има ”, разяснява Валери Митов.
Народният представител от Българска социалистическа партия акцентира, че в отговор на подложен от него въпрос пред Асен Василев е станало ясно, че в българия има грамаден импорт на божествен газ – както от трети страни, по този начин и от Европейски Съюз. „ Българска социалистическа партия внесохме предложение и до здравното министерство райският газ да бъде приравнен към наркотичните субстанции ”, посои идната мярка Валери Митов.
За 127-годишната фантазия на хората от Габрово и Казанлък да има тунел под Шипка: Трябва да има политическа воля, с цел да се построи тунела. Това е най-важното ”, безапелационен бе депутатът от Българска социалистическа партия. Валери Митов, който е определен от Габрово напомни, че от първия ден на 49-тото Народно сърание до през днешния ден не стопира да пита и упорства пред изпълнителната власт за реализирането на плана, значим за съгражданите му.
„ Обходният път е подготвен от 2016 година, само че тунелът е до средата. На 1 април Върховен административен съд анулира проекта за парк „ Българка ”, с което, надяваме се, и последната спънка пред построяването на тунела под Шипка да падне. Отправил съм към този момент запитване към новия районен министър – чакам периоди за планиране и строителство. Но, още веднъж ще кажа – нужна е политическа воля, с цел да има тунел под Шипка ”, заключи социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР