Сформирани са комисии за оценка на щетите от градушката в

...
Сформирани са комисии за оценка на щетите от градушката в
Коментари Харесай

Комисии ще оценяват щетите от градушката в Карлово и Нова Загора

Сформирани са комисии за оценка на вредите от градушката в обитаемоте места край Карлово и Нова Загова по разпореждане на министъра на земеделието Десислава Танева.

Представители на общинските аграрни служби стартират още на следващия ден обследвания на провалите. Те ще имат задача да опишат вредите на земеделските стопани, с цел да им бъдат изплатени в най-кратки периоди компенсации.
Снимка: btvnovinite.bg
От Изпълнителна организация за битка с градушките оповестяват, че в региона на село Каравелово и в региона на Нова Загора не са осъществявани противоградови дейности, защото те са отвън защитавана територия.

Наводнени улици, паднали дървета, унищожена годишна продукция в Новозагорско. Проливен дъжд и градушка откъснаха ниските квартали на Нова Загора.

Ситуацията в Нова Загора и района се възстановява след градушката. Следобед в региона за към час се изсипа 50-60 литра дъжд на квадратен метър. Старата канализация не можа да поеме толкоз доста вода, по този начин част от улиците се трансфораха в реки, а достъпът до края им се оказа неосъществим.

Според Севдалин Спасов, ст. специалист в " Защита на популацията ", община Нова Загора удостовери, че дъждът, паднал на територията на община Нова Загора, е сред 50-60 литра на квадратен метър.

Пороят не пощади и реколтата - в региона на село Езеро са наводнени ниви.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР