Сформирането на коалиция би изисквало най-малко трима участници, ако не

...
Сформирането на коалиция би изисквало най-малко трима участници, ако не
Коментари Харесай

Геновева Петрова от Алфа Рисърч: Сформирането на коалиция би изисквало най-малко трима участници, ако не и повече


Сформирането на коалиция би изисквало минимум трима участници, в случай че не и повече. Това разяснява социологът от " Алфа Рисърч " Геновева Петрова при показване по Българска национална телевизия на данните на база 85% от паралелното броене, направено от организацията на резултатите от днешния парламентарен избор.

Изключително фрагментирана картина на новия парламент и най-вероятно ще остане такава до края, сподели още Петрова.

По думите ѝ " Възраждане " и Българска социалистическа партия са двете партии, които в рамките и на екзитпола, и на паралелното броене не престават да са доста близо една до друга. Тя подсети, че в предходните избори " Възраждане " получаваше известна поддръжка и от чужбина.

" Български напредък " е другият съвсем показан в Народното събрание състезател в изборите, доколкото става въпрос за доста малко над четирите %, би трябвало да изчакаме окончателните резултати, с цел да забележим дали " Български напредък " и " ИТН " ще съумеят да влязат в Народното събрание и какъв брой партиен ще бъде той, сподели още социологът.

Според данните на " Алфа Рисърч " на тези избори " Възраждане " на процедура удвоява резултата си по отношение на предходните, като най-вече гласове към партията се преливат от дали своят вот за " ИТН ". Подкрепа тя получава в по-малка степен и от гласоподаватели на Българска социалистическа партия и " Продължаваме Промяната ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР