Сформираха Комисията за помирение в МакедонияВ парламента на Македония бе

...
Сформираха Комисията за помирение в МакедонияВ парламента на Македония бе
Коментари Харесай

Сформираха Комисията за помирение в Македония

Сформираха Комисията за помиряване в Македония
В Народното събрание на Македония бе образувана Комисията за помиряване по самодейност на самостоятелната депутатска група на ВМРО-ДПМНЕ и обединението "За по-добра Македония".

Инициативата беше разисквана от ръководителя на Народното събрание Талат Джафери с присъединяване на парламентарните групи.

Комисията за помиряване ще ръководят заместник-председателят на Народното събрание Фросина Ташевска Ременски и депутатката Емилия Александрова. На първата среща, след определянето на членовете й, ще бъдат избрани тематиките и отговорностите на този орган.

На днешната координационна среща не участва координаторът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски, а незабавно след началото срещата напусна Сури Рашиди от Алианс за албанците, който съобщи, че това е отваряне на малка врата за прошка във връзка със събитията в Народното събрание на 27 април предходната година.

Тогава последователи на ВМРО-ДПМНЕ и премиера Никола Груевски нахлуха в Народното събрание, нападайки Зоран Заев и неговите депутати. Според някои наблюдаващи задачата на тези дейности е било да се попречи сформирането на държавно управление от СДСМ. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР