Сезонът на Великия пост е добра възможност за детоксикация, след

...
Сезонът на Великия пост е добра възможност за детоксикация, след
Коментари Харесай

Храните, които да включите в менюто си по време на пости

Сезонът на Великия пост е добра опция за детоксикация, след която да се чувствате по-леки и здрави.

Независимо от религиозните вярвания, смяната в диетата ще ви помогне да се освободите от насъбраните шлаки и да си върнете силата и младежкото лъчение.

Ако не желаете да се изключвате напълно животинските храни от диетата си, можете просто да добавите повече храни от растителен генезис в менюто си, изключително салати и плодове. Ето и нашите препоръки за това какво да добавите на масата, с цел да сте сити и оптимално заредени по време на постите.

Черният шоколад и какао
то
Магията на тези храни освен ще задоволи глада ви за сладко, само че ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с скъпи антиоксиданти. Какаото съдържа два характерни типа антиоксиданти: полифеноли и флавоноиди. Тайната е в това да избегнете огромното количество мазнини и захар в млечния шоколад и да се спрете на подобен с висок % какао.

Бобовите растения

Не можете да си визиите какъв брой потребни са те за тялото ни напролет. Богати на фибри и антиоксиданти, бобовите растения освен могат да оказват помощ за отслабването, само че играят значима роля в профилактиката на редица заболявания. И макар че по количество калории се приближават до месото, съгласно Даун Джаксън Блатър, клиничен диетолог на Wellness Institute Northwestern Memorial Hospital в Чикаго, бобовите са в пъти по-полезни за организма от месните артикули.

Ядки

Ползите от безсолните (внимание!) ядки са потвърдени от няколко проучвания. Съвсем дребна шепа бадеми, орехи, лешници, фъстъци и в салати, шейкове или просто като закуска, дават огромно количество сила и попълнят запасите на тялото от скъпи субстанции и потребни мазнини.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР