Сезонът на автомобилния спорт е сериозно застрашен. Това признаха от

...
Сезонът на автомобилния спорт е сериозно застрашен. Това признаха от
Коментари Харесай

Сезонът на автомобилния спорт е сериозно застрашен

Сезонът на автомобилния спорт е съществено заплашен. Това признаха от Министерството за младежта и спорта. В момента няма лицензирана федерация, която да го организира, а и в околните месеци евентуално обстановката няма да се промени.

Две организации спорят за лиценз към този момент няколко години - Българска федерация авто спорт и Автомобилна федерация на България.

" В момента нито една от двете федерации нямат лиценз, защото е обновено делото от 2022 година, обвързвано с отнемането на лиценза на Българска автомобилна федерация. Нямаме информация по кое време ще бъде гледано това дело. Този сезон мъчно ще стартира, в случай че не се форсира разглеждане на делото, което по този начин или другояче не зависи от нас ", съобщи заместник-министърът на спорта Даниела Дашева.

Така се стига до патова обстановка, в която и клубовете не могат да развиват активността си.
" Понеже нито една федерация няма лиценз, по тази причина клубовете са отписани от регистъра. Те имат право след отнемането на лиценз да упражняват спортна активност шест месеца, само че тъй като делото е от 2022 година, а в този момент е 2024 година, тази опция към този момент е изчерпана ", посочи Дашева.

Едва откакто бъде взето решението по делото може да се направи идната стъпка. По всичко проличава, че сезонът при автомобилните спортове няма да може да стартира в точния момент.

" Навсякъде, където се стигне до правосъдно решение на разногласията, това значи доста време. Точно по тази причина хората, които ръководят тези спортове, знаят, че главен приоритет е подсигуряването на изискванията за присъединяване, а не кой е по-голям от другия и кой е по-правият в тази ситуация. Спортистите са най-важни ", съобщи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР