Сезон 2020 в Мейджър лийг бейзбол ще започне най-рано в

...
Сезон 2020 в Мейджър лийг бейзбол ще започне най-рано в
Коментари Харесай

МЛБ стартира най-рано в средата на май

Сезон 2020 в Мейджър лийг бейзбол ще стартира най-рано в средата на май. Това стана ясно нощес, часове откакто федералното държавно управление на Съединени американски щати забрани провеждането на обществени събития с повече от 50 души през идващите осем седмици.

След конферентен диалог с шефовете на 30-те тима в лигата комисионерът на МЛБ Роб Манфред разгласи: " Във връзка с тази рекомендация денят на откриването на постоянния сезон се отсрочва. Към този миг няма да насрочваме съответна нова дата, а първо ще изчакаме да проследим развиването на обстановката. Клубовете остават с желанието да изиграят колкото може повече мачове, когато шампионата стартира. "

Statement from Major League Baseball: pic.twitter.com/E5xPfMGOc0
— MLB (@MLB) March 16, 2020
Заради мълниеносното разпространяване на ковид в края на предходната седмица МЛБ спря мачовете от пролетните тренировки във Флорида и Аризона и разгласи, че отсрочва " с най-малко две седмици " началото на сезона, планувано за 26 март. От клубовете разясниха, че се нуждаят от още " две до четири седмици " спомагателна подготовка, преди да са подготвени за старт на шампионата.

По силата на съглашение сред лигата и профсъюза на играчите (MLBPA) беше разрешено на бейзболистите сами да преценяват дали да останат в лагерите, или да се приберат вкъщи. Някои клубове обаче не се съобразиха с това и споделиха на своите състезатели да изоставен пролетните бази.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР