Севиля направи важна крачка към оцеляването в Ла Лига, след

...
Севиля направи важна крачка към оцеляването в Ла Лига, след
Коментари Харесай

Севиля демонстрира признаци на живот, удари у дома Атлетико

Севиля направи значима крачка към оцеляването в Ла Лига, откакто завоюва с 1:0 против Атлетико (Мадрид) на " Рамон Санчес Писхуан " в мача от 24-ия кръг на испанския шампионат.

Андалусийци записаха едвам втора победа като хазаин от началото на шампионата. Единственото попадение в дуела осъществя Исаак Ромеро още през първото полувреме.

Освен загубата, другата неприятна вест за Атлетико (Мадрид) е травмата на Алваро Мората в края на първата част.
 Алавес - Виляреал 1:1 в мач от Ла Лига
Алавес и Виляреал не излъчиха победител в завладяващ мач от Ла Лига

Ето по какъв начин се разви дуелът

Първият прецизен удар в мача бе на сметката на Севиля, като в 6-ата минута Хесус Навас опитва шанса си от отдалеченост, само че Ян Облак избави. Десетина минути по-късно испанският деец още веднъж тества вратаря на Атлетико с отдалечен шут, избит с тъга в корнер. От последвалия корнер обаче Лукас Окампос съумя да отклони с глава към Исaак Ромеро, който изпревари Облак и Коке и с глава чукна топката в мрежата на гостите - 1:0, като означи 3-тия си гол в Ла Лига. Aтлети опита да отговори незабавно с отдалечен шут на Марио Ермосо, който се опита да трансферира излезлия напред вратар на Севиля Йорян Ниланд, само че не съумя да уцели вратата.

По-добрата игра на домакините продължи и те пропуснаха доста чист късмет да удвоят задатъка си. В 23-тата минута след неточност в отбраната на Атлетико Оливер Торес центрира меко към голмайстора Исаак Ромеро, който обаче от непосредствена непосредственост направи огромен пропуск и с глава стреля в тялото на Облак. Буквално в идната офанзива пък Самуел Лино насочи рисков отдалечен изстрел, минал на сантиметри от вратата на Севиля. В 27-ата минута Севиля още веднъж бе доста покрай второ попадение, като голмайсторът Ромеро получи отличен извеждащ пас от Окампос и напредна, като със мощен шут с десния крайник нацели напречната греда на Облак.
 Мечтата на Жирона умря на
Мечтата на Жирона умря на " Бернабеу "! Реал (Мадрид) разруши каталунците с 4:0

" Кралете " не оставиха никакво подозрение кой е по-класният тим

Поредното състояние за андалусийците пристигна десетина минути по-късно, когато след добра контра Ромеро изведе Оливер Торес очи в очи с Облак, само че той стреля в ръцете на стража на Атлетико. В 42-рата минута пък се стигна до най-чистото състояние за " дюшекчиите ", при което Алваро Мората остана самичък против Ниланд, само че стреля право в тялото на норвежеца. В самия завършек на полувремето испанският национал получи травма в коляното, стартира да куца и не продължи мача, като камерите демонстрираха по какъв начин нападателят плаче на скамейката. Последното забавно състояние през първата част бе рисков удар на Лино пред вратата на Севиля, който бе блокиран.

В 58-ата минута пък попадение на Лукас Окампос бе анулирано поради засада. Минута по-късно Исаак Ромеро тества Облак с удар от отдалеченост, който бе отразен от словенския пазач. В 69-ата минута домакините направиха следващата си добра офанзива Ромеро като че ли бе изблъскан в наказателното поле на Атлети, само че дузпа не бе отсъдена. Последва и нов неакуратен удар на Гризман от добра позиция. До края на срещата гостите пробваха безреден напън, само че по този начин и не съумяха да основат повече чисти положения пред вратата на Севиля и домакините се поздравиха с дълго чаканата победа у дома.
 Хетафе - Селта 3:2 мач от Ла Лига
Хетафе излъга Селта с гол в последните секунди

Ето по какъв начин се разви дуелът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР