Севиля и Валенсия завършиха наравно 1:1 в двубой от 10-ия

...
Севиля и Валенсия завършиха наравно 1:1 в двубой от 10-ия
Коментари Харесай

Севиля се добра до равенство срещу Валенсия след истинска драма в стил Шекспир

Севиля и Валенсия приключиха наедно 1:1 в дуел от 10-ия кръг на Ла Лига. Двата отбора изиграха забавен дуел за почитателите, само че нищо не предвещаваше същинската драма, която се разигра в последните минути на срещата. Попаденията за двата отбора бяха дело на Единсон Кавани още в 6-ата минута, а домакините стигнаха до равенството в 86-ата посредством Ерик Ламела.

Играчите на Дженаро Гатузо съумяха да вземат преднина още в 6-ата минута, когато центриране отдясно на Димитри Фулке бе достигнато от Единсон Кавани, който с глава прати топката в мрежата за 1:0.

Домакините имаха отлична опция да изравнят в 17-ата минута, когато Рафа Мир бе изведен в отлична позиция и насочи доста рисков удар, само че Гиорги Мамардашвили избави. По-малко от минута още веднъж грузинецът трябваше да се намесва уверено след корнер и нов удар на Мир.

Сериозна неточност в защитата на Севиля даде идеална опция на гостите да усилят своята преднина в средата на полувремето, само че Боно избави удара на Самуел Лино. Именно той въпреки всичко означи попадение в 33-ата минута, когато бе изведен от Кавани зад тила на защитата на домакините, само че се оказа, че уругваецът е бил в засада.

Севиля съумя да означи попадение десетина минути след началото на втората част посредством Рафа Мир, само че то бе незабавно анулирано заради засада. Впоследствие появилият се като запаса Ерик Ламела не съумя да се възползва от два положителни шанса пред себе си.

Именно той въпреки всичко съумя да се възползва от центриране от корнер в 86-ата минута и оказал се изцяло непокрит към точката за дузпа прати топката в мрежата за 1:1.

Само минута по-късно нова неточност в защитата на Валенсия даде опция на топката да доближи до Рафа Мир, който се размина на сантиметри от цялостен поврат в интерес на домакините.

В добавеното време обстановката на терена очевидно се изнерви и се сътвориха няколко обстановки, който изискваха интервенция на съдията, в това число и изпъждане на Папу Гомес, който извърши нарушаване против откъсващия се самичък против Боно Джъстин Клуиверт. Реферът преглежда няколко минути и обстановката благодарение на ВАР, след което аленият картон на Папу Гомес бе анулиран, с цел да бъде показан подобен на Кике Салас и това докара до дузпа. Зад топката застана капитанът на Валенсия Хосе Гая, само че Боно избави осъществяването в 102-ата минута. В последна сметка това бе и последното значително деяние в дуела, който в последна сметка приключи някъде в 104-ата си минута.

С това тъждество Валенсия събра 15 точки и е на 8-а позиция, а Севиля е 11-и в подреждането с 10 точи. Домакините в днешния ден ще имат извънредно сложната задача да гостуват на Реал Мадрид, а “прилепите ” ще домакинстват на Майорка.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР