Севернокорейскта външна министърка Цой Сон Хи обвини в пристрастно отношение

...
Севернокорейскта външна министърка Цой Сон Хи обвини в пристрастно отношение
Коментари Харесай

Външният министър на Северна Корея нарече Гутериш марионетка на САЩ

Севернокорейскта външна министърка Цой Сон Хи упрекна в пристрастно отношение на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш във връзка с обстановката към Корейския полуостров и го назова марионетка на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС С позоваване на Ройтерс.

По-рано Гутериш насочи рецензии към Пхенян поради осъществяваните от Северна Корея противозаконни нуклеарни опити.

" Международната общественост би трябвало да приказва по-силно, че с цел да се поддържат мирът и стабилността на Корейския полуостров и в района, е значимо да се лимитират и спрат провокативните дейности на Съединени американски щати, които са източник на всички бедствия в района. Напоследък постоянно греша генералния секретар на Организация на обединените нации със чиновник на Белия дом или Държавния департамент. Дълбоко скърбя, че генералният секретар на Организация на обединените нации е избрал подобен несполучлив метод, при който не помни задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации и задачата да поддържа безпристрастност, обективност и правдивост по всички въпроси ", съобщи Сон Хи.

Тя изясни, че на 18 ноември Антониу Гутериш още веднъж е нарекъл провокация " справедливото практикуване на правото на самоотбрана от страна на КНДР ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР