Севернокорейският лидер Ким Чен Ун свика ключова среща на висши

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун свика ключова среща на висши
Коментари Харесай

Ким Чен Ун свика заседание на управляващата партия заради отбраната

Севернокорейският водач Ким Чен Ун свика основна среща на висши представители на ръководещата партия, оповестиха държавните медии в неделя, преди крайния период в края на година Вашингтон да промени позицията си по прекъснатите нуклеарни договаряния, написа Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Пленарната сесия, която стартира в събота, последва необятното разпространяване на спекулации, че Пхенян се готви да тества междуконтинентална балистична ракета - като застрашителен „ коледен подарък “ за Вашингтон.

Ким ръководи срещата, на която се разисква нова " транспарантна, антиимпериалистическа самостоятелна позиция ", оповестява формалната Корейската централна телеграфна организация.

Управляващата Работническа партия на Корея също ще " разисква значими въпроси, зараждащи... в построяването на страната и националната защита ", добавя организацията.

Разговорите за нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров бяха значително в невъзможност, откакто втората среща на върха сред Ким и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Ханой се провали при започване на тази година.

Откриването на пленарното съвещание идва седмица, откакто Ким организира среща на висши чиновници на защитата и разиска усилването на военните благоприятни условия и преди новогодишната тирада на водача на 1 януари, основно политическо събитие в страната.

Пхенян извърши серия статични проби на своето оборудване за изстрелване на ракети в Сохае този месец, след редица изстрелвания през последните седмици - някои от които бяха разказани от Япония като балистични ракети.

Северна Корея е под мощни наказания на Съединени американски щати и Организацията на обединените народи поради нуклеарната си стратегия, само че тя бе разочарована от неналичието на облекчение, откакто разгласи мораториум върху тестванията за нуклеарни и междуконтинентални балистични ракети.

Русия и Китай - главният съдружник на Северна Корея - предложиха облекчение на глобите в опит да понижат напрежението.

Настоящата среща може да накара Пхенян да разгласи " огромна смяна в политиката " от предходния си метод към Съединени американски щати, съобщи Хон Мин, старши откривател в Южнокорейския институт за национално обединяване.

По-рано този месец севернокорейските медии разгласиха фотоси на Ким, който язди бял кон в свещена планина, изображения, за които специалисти настояват, че са натоварени със символика и могат да демонстрират смяна на политиката.

" Ще разберем каква е изненадата и ще се оправим с нея доста сполучливо ", сподели Тръмп.

Американският президент влага голямо количество политически капитал в опита си да убеди Ким да приключи изолацията на Северна Корея и да се откаже от нуклеарните си оръжия.

След три срещи лице в лице и многочислени замени на писма, постигнатият прогрес е нищожен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР