Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще бъде на официално посещение в

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще бъде на официално посещение в
Коментари Харесай

Ким Чен-ун на официално посещение в Русия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун ще бъде на публично посещаване в Русия " през идните дни ", заяви Кремъл, без да прецизира точната дата на идната му среща с Владимир Путин, съобщи Агенция Франс Прес.

" По покана на съветския президент Владимир Путин Ким Чен-ун, ръководител на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република, ще направи публично посещаване в Руската федерация през идващите дни ", се показва в изказването от Кремъл.

Севернокорейски държавни медии оповестиха, че Ким ще беседва с Путин в Москва по време на визитата. " Уважаваният приятел Ким Чен-ун ще се срещне и ще беседва с другаря Путин по време на визитата си ", се споделя в изказване, оповестено в севернокорейски медии, откакто южнокорейските им сътрудници оповестиха за отпътуването на влака на Ким.

По-рано южнокорейската осведомителна организация Йонхап заяви, че влакът на Ким наподобява към този момент е отпътувал за Русия, като се базира на неидентифицирано длъжностно лице.

Двете страни имат къса обща граница в съветския Далечен изток, близо до Владивосток. Путин дойде през днешния ден в района, с цел да взе участие в годишен стопански конгрес, само че представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че няма проекти за среща с Ким в границите на форума.

Русия, която е исторически съдружник на Пхенян, от десетилетия е основен покровител на изолираната страна, а връзките им датират от основаването на Северна Корея преди 75 години.

През юли Путин приветства " твърдата поддръжка " на Пхенян за влизането на Русия в Украйна, което назовава своя специфична военна интервенция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР