Ким Чен Ун призовава Северна Корея да увеличи производството на ракети

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова за драстичен тласък в
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова за "драстичен тласък" в производството на ракети по време на посещения в ключови оръжейни фабрики, съобщиха държавните медии в понеделник, докато Южна Корея и Съединените щати се подготвят за съвместни учения следващата седмица.

Обиколката на заводите от петък до събота дойде, след като Ким призова за засилване на подготовката за война на ключова военна среща миналата седмица.

Двудневните инспекции на Ким включваха посещения на фабрики, произвеждащи тактически ракети, едрокалибрени контролни ракети снаряди за изстрелване на ракети, както и бронирани бойни машини, съобщи Корейската централна новинарска агенция (KCNA).

По време на посещението на фабриката за тактически ракети Ким „изрази задоволство“, тъй като заводът е „усъвършенствал научните и технологични проблеми, възникващи в производството " и продължи напред с модернизацията на оръжията.

"Той постави важна цел за драстично увеличаване на съществуващия капацитет за производство на ракети" и подчерта ролята на фабриката за "ускоряване" на подготовката за война, каза KCNA.

Ким подчерта "необходимостта да се осигури тласък в производството на снаряди" и лично управлява бронирана бойна машина, според доклада.

Снимки, публикувани от официалния вестник Rodong Sinmun, показват сияещ Ким, седнал на шофьорската седалка на "ново -разработено многофункционално бойно бронирано превозно средство", когато го изведе за тест драйв, заобиколен от трима служители.

Ким също така инспектира фабрика, произвеждаща пускови установки за транспортиране и изстрелване - превозни средства за транспортиране и изстрелване на тактически ракети - и подчерта важността на разработването и производство на мобилни платформи.

Севернокорейската армия трябва да разполага с „превъзходна военна сила“ и да бъде „напълно готова да се справи с всяка война във всеки един момент“ срещу врага, каза Ким, добавяйки, че трябва „със сигурност да ги унищожат, ако те предприемат атака“, съобщи KCNA.

Инспекциите идват, докато Южна Корея и Съединените щати се подготвят за годишното учение Ulchi Freedom Shield (UFS), което трябва да се проведе от 21 август до 31 август.

Северна Корея гледа на това учения като репетиции за нахлуване и многократно е предупреждавал, че ще предприеме „огромни“ действия в отговор.

Съвместният началник-щаб на Сеул в понеделник описа предстоящите съвместни учения като „трудно и реалистично учение за укрепване на комбинираната отбранителна позиция и съюза способности за реагиране."

Лидерите от Южна Корея, Съединените щати и Япония също са готови да проведат тристранна среща на върха във Вашингтон в петък, тъй като се стремят да засилят сътрудничеството в областта на сигурността в отговор на нарастващите ядрени и ракетни заплахи от Северна Корея.< p>Миналата седмица Ким ръководи среща с ключови военни служители, призовавайки за засилване на подготовката за война "по офанзивен начин", включително увеличаване на производството на оръжия и провеждане на повече учения.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР