Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова военните на страната да

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова военните на страната да
Коментари Харесай

Ким Чен Ун иска засилване на армията и отбраната на КНДР

Севернокорейският водач Ким Чен Ун прикани военните на страната да " укрепят силата си по всевъзможен метод, с цел да унищожат врага ". Това оповестиха държавните медии в петък, до момента в който новите сателитни изображения демонстрират нараснала подготовка за възможен нуклеарен опит, съобщи " Ройтерс ".

Ким направи забележките по време на фотосесии с бойци, участващи в огромен боен церемониал , проведен в понеделник, който означи 90-ата годишнина от основаването на армията.

На парада бяха показани няколко от най-новите ракети на Севера, в това число най-голямата му междуконтинентална балистична ракета (ICBM) Hwasong-17 и неотдавна изпитана хиперзвукова ракета.
 КНДР демонстрира
КНДР демонстрира " непобедимата си мощ " на огромен боен церемониал

Северът разполагал с оръжия, които могат да се оправят с всяка модерна война

Експозицията показва " модерността, героизма и радикалното развиване на въоръжените сили на републиката и тяхното несравнимо военно и софтуерно предимство ", сподели Ким пред бойците по време на фотосесията, съобщи държавната осведомителна организация KCNA.

Северна Корея споделя, че се опълчва на войната и че нейните оръжия са за самозащита, само че на парада в понеделник Ким защито потребността и от нуклеарни сили за страната.

Миналия месец Северна Корея възобнови тестванията на най-големите си ICBM и има признаци, че скоро може да тества нуклеарно оръжие за първи път от 2017 година

" Настоящите сателитни изображения демонстрират, че подготовката е в ход и не би трябвало да се отхвърля като незначителна активност ", се споделя в отчет на основания в Съединени американски щати Център за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS).

Анализатори и представители на Южна Корея и Съединени американски щати обявиха, че Северът наподобява възвръща тунел № 3 на нуклеарния си полигон Пунги-ри, употребен за подземни нуклеарни гърмежи , преди да бъде затворен през 2018 година на фона на договарянията за нуклеарно разоръжаване с Вашингтон и Сеул.

Оттогава Ким сподели, че страната към този момент не е обвързана със самоналожения мораториум върху тестванията, само че Северна Корея не разяснява работата или удостовери задачата.
 Ким Чен Ун даде обещание да усили нуклеарния боеприпас на Северна Корея
Ким Чен Ун даде обещание да усили нуклеарния боеприпас на Северна Корея

Нощният боен церемониал сподели и най-голямата и най-нова междуконтинентална балистична ракета

Търговските сателитни изображения от понеделник демонстрират строителство на нови здания, придвижване на дървен материал и нарастване на оборудването и доставките директно пред новия вход на Тунел № 3, заяви CSIS.

" Датата на седмия нуклеарен опит безспорно ще зависи извънредно от персоналното решение на Ким Чен Ун ", се споделя в известията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР