Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Сингапур за срещата

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Сингапур за срещата
Коментари Харесай

Сингапур посрещна Ким Чен Ун, чака Доналд Тръмп

Севернокорейският водач Ким Чен Ун дойде в Сингапур за срещата си с американския президент Доналд Тръмп на 12 юни.
Ким дойде в Сингапур на борда на Боинг 747 на " Еър Чайна ", който, съгласно уеб страницата за следене на полетите Flightradar24, изхвърчал от Пхенян сутринта, видимо летящ към Пекин, след което промени номера на своя полет и се насочил на юг.

#TrumpKimSummit: #KimJongUn`s cat-and-mouse journey to Singapore https://t.co/jVcAffd6zj pic.twitter.com/BlkMDuZcMU
— The Straits Times (@STcom) 10 юни 2018 година
Външният министър на града-държава Вивиан Балакришан пусна в Twitter своя фотография по какъв начин се ръкува с Ким на летище Чанги, а севернокорейският водач беше откаран към центъра на града с лимузина “Мерцедес “, съпроводена от ескорт от повече от 20 транспортни средства.

Междувременно рейс с към 50 души, зо които се допуска, че са защитата на севернокорейския водач Ким Чен Ун, дойде в хотел „ Сейнт Реджис “ в Сингапур, заяви ТАСС.
Преди заминаването си за Сингапур Тръмп съобщи, че незабавно ще разбере дали ще има резултат от срещата му с Ким Чен Ун, написа изданието Politico.
„ Мисля, че в границите на първата минута ще схвана. Просто мое чувство. Така върша ", съобщи Тръмп преди отпътуването си за историческата среща на върха в Сингапур.
„ Знаете, някои споделят, че можеш да харесаш някои в първите пет секунди. Е, мисля, че доста бързо ще схвана дали ще се случи нещо сходно “ в Сингапур, разяснява американският президент.
На въпрос дали в диалозите ще бъде повдигната тематиката за репресивните практики и нарушаванията на правата на индивида в Северна Корея, Тръмп бе безапелационен, че „ всеки въпрос " ще бъде на масата за договаряния. Съгласно думите му, че диалозите са ориентирани към установяването на разговор сред двете страни, като крайната им цел е нуклеарното разоръжаване на Северна Корея.
Севернокорейският водач би трябвало да е наясно каква добра опция има, предизвести Тръмп, тъй като тя няма да остане постоянно. „ Той няма да има тази опция още веднъж. Всъщност, в случай че погледнете към историята, малко хора са имали в миналото такава опция “, разяснява Тръмп.

Срещата на Ким с американския президент Доналд Тръмп се чака да бъде в хотел „ Капелла “ във вторник в 9.00 часа локално време /4.00 часа българско/ и ще завърши вечерта на същия ден.
Американският президент има намерение първоначално да организира къса среща на четири очи със севернокорейския водач Ким Чен Ун. Това оповестиха американско публични лица, осведомени с подготовката на срещата, съобщи организация „ Блумбърг “.
Стопанинът на Белия дом възнамерява при започване на договарянията в Сингапур малко да поговори с Ким без други членове на двете делегации. Заедно с тях в стаята ще бъдат единствено преводачите.
Едва по-късно към водачите ще се причислят техните най-близки съветници, прецизира „ Блумбърг “. От страна на президента на Съединени американски щати това ще бъдат държавният секретар Майк Помпео и съветникът по националната сигурност Джон Болтън. По време на срещата ще взе участие и по-малката сестра на Ким Чен Ун. Белият дом е известен за това.
Ако всичко върви добре, страните могат да създадат взаимно изказване след края ѝ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР