Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна в Русия със специален влак

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна в Русия със специален влак
Коментари Харесай

Ким Чен-ун се отправя към космодрума Восточний

Севернокорейският водач Ким Чен-ун дойде в Русия със специфичен трен и бе посрещнат от боен оркестър във вторник за диалози с президента Владимир Путин - на фона на предизвестията от Вашингтон двете страни да не търгуват с оръжия, предава Ройтерс.

в неделя на борда на влака си, който е обагрен в присъща маслиненозелена скица, оповестиха държавните медии на Севера във вторник, съпроводен от представители на висшата оръжейна промишленост и военни.

Видеозаписи, оповестени от съветската държавна телевизия, демонстрират Ким, облечен в костюм и ухилен, до момента в който слиза от влака си върху червен килим на гара в съветския Далечен изток, с цел да бъде посрещнат от делегация и боен оркестър.

Руски източник, осведомен с пътуването, сподели на Ройтерс по-рано, че Ким е слязъл от влака си във вторник сутринта, с цел да се срещне с съветски публични лица в Хасан, основната железопътна врата към Далечния изток на Русия, преди да продължи.

Кадри, пуснати от Олег Кожемяко, губернатор на далекоизточен Приморски район на Русия, демонстрират Ким, седнал на огромен бял стол, разговаряйки с делегация, водена от Александър Козлов, министър на естествените запаси на Русия.

Кожемяко сподели, че съветската делегация е разискала евентуалното пускане тази година на взаимни туристически и селскостопански планове и се надява да задълбочи икономическите връзки с Пхенян.

Ким не пътува постоянно в чужбина, като е осъществил единствено седем пътувания отвън страната си и два пъти е пресякъл междукорейската граница през 12-те си години на власт. Четири от тези пътувания бяха до главния политически съдружник на Севера, Китай.

" Това ще бъде пълноценно посещаване ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Предстоят договаряния сред две делегации и по-късно, в случай че е належащо, водачите ще продължат връзката си на четири очи.

Дискусиите биха могли да обзет филантропичната помощ за Северна Корея и резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, наложени против Пхенян, споделиха съветски публични лица.

Американски чиновници, които първи споделиха, че визитата е неизбежно, споделиха, че договарянията за оръжия сред Русия и Северна Корея интензивно напредват и че Ким и Путин.

Няма удостоверение за мястото на срещата, само че влакът на Ким е минал разклонението за съветското тихоокеанско пристанище Владивосток, където Путин участва на стопански конгрес, и се е насочил на север, оповестяват японските вести Киодо и южнокорейските медии, казвайки, че той може да се срещне с Путин на космодрума " Восточный ".

Говорейки на Източния стопански конгрес във Владивосток, Путин сподели, че възнамерява да отиде до космодрума " Восточний ", на повече от 1500 км на север, само че не сподели дали възнамерява да се срещне с Ким там.

Той сподели, че има лична стратегия за посещаване на космодрума и добави: " Когато дойде там, ще разберете ".
 Звезден момент за Ким с Путин да заобиколи Китай и да получи достъп до съветски военни технологии
Звезден момент за Ким с Путин да заобиколи Китай и да получи достъп до съветски военни технологии

Колко обезпокоителен е съюзът сред Русия и Ким Чен Ун?

Вашингтон и неговите съдружници показаха угриженост по отношение на неотдавнашните признаци на по-тясно военно съдействие сред Русия и притежаващата нуклеарни оръжия Северна Корея. Това ще бъде втората среща на Ким с Путин, с който той се срещна с него през 2019 година при последното му пътешестване в чужбина.

Пхенян и Москва отхвърлиха, че Северна Корея може да доставя оръжие на Русия, която изразходва големи ресурси за траялата повече от 18 месеца война.

Песков сподели, че националните ползи на Русия ще диктуват нейната политика.

" При реализирането на нашите връзки с нашите съседи, в това число Северна Корея, за нас са значими ползите на нашите две страни, а не предизвестията на Вашингтон ", сподели Песков, представен от съветски медии.

Съставът на делегацията на Ким, в това число висши чиновници от отбранителната индустрия и военни със забележимото наличие на шефа на отдела за индустрия на боеприпасите Йо Чун-рионг, предлага дневен ред, претрупан със съдействието в отбранителната индустрия, споделиха анализатори.

Ким може да предложи артилерийски снаряди от огромните ресурси на Северна Корея, които биха могли да попълнят опциите на Русия в кратковременен проект, само че въпросите за качеството на боеприпасите може да лимитират общото влияние, споделиха военни анализатори.

Кабинетът на южнокорейския президент Юн Сук Йол съобщи, че доста страни следят със угриженост срещата сред " Северна Корея, която е глобена от Организация на обединените нации, и Русия, която е непрекъснат член на Съвета за сигурност ".

" Както сподели президентът, ние се надяваме, че Русия ще работи отговорно като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", сподели представител на президентството пред кореспонденти, поискал анонимност.

В понеделник Вашингтон прикани Пхенян Северът да съблюдава обещанието си да не продава оръжие на Русия, което може да бъде употребявано във войната в Украйна, което съгласно него би нарушило резолюциите на Съвета за сигурност.

Северна Корея е една от дребното страни, които намерено поддържаха Русия за спора в Украйна, а Путин даде обещание предходната седмица да " разшири двустранните връзки във всички връзки по плануван метод посредством сливане на напъните ".
 Шойгу ще взе участие в договарянията сред Владимир Путин и Ким Чен-ун
Шойгу ще взе участие в договарянията сред Владимир Путин и Ким Чен-ун

Няма проекти за обособени договаряния сред министрите на защитата на КНДР и Руската федерация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР