Севернокорейският лидер Ким Чен-ун прие мащабен военен парад, на който

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун прие мащабен военен парад, на който
Коментари Харесай

Пхенян пъчи военни мускули посред мизерия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун одобри огромен боен церемониал, на който бяха показани най-модерните оръжия на страната. Със събитието бе маркирана 75-годишнина от основаването на въоръжените сили на КНДР, съобщи Агенция Франс Прес.



Парадът на 8 февруари вечерта на централния пхенянски площад Ким Ир-сен включи заря, военни оркестри и маршируващи бойци.

С черно палто и шапка – желан жанр и от дядо му и създател на Северна Корея Ким Ир-сен, Ким Чен-ун бе на парада дружно със брачната половинка си Ри Сол-джу и щерка им Ким Ю-ае.

На фотоси се вижда и по какъв начин вождът на комунистическата страна върви по червен килим, с цел да инспектира редиците.

Въоръжената с нуклеарно оръжие страна провежда военни паради на всички значими празници, а интернационалните наблюдаващи деликатно наблюдават тези събития за следи за напредъка на режима в развиването на балистични ракети.

На парада бяха показани рекорден брой нуклеарни и междуконтинентални балистични ракети, заяви държавната осведомителна организация КЦНА, в това число хипотетична нова междуконтинентална ракета на твърдо гориво.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР