Севернокорейският лидер Ким Чен-ун поздрави руския президент Владимир Путин за

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун поздрави руския президент Владимир Путин за
Коментари Харесай

Ким Чен-ун поздрави Владимир Путин за преизбирането му

Севернокорейският водач Ким Чен-ун поздрави съветския президент Владимир Путин за преизбирането му и съобщи, че Северна Корея ще работи дружно с него за по-нататъшното развиване на връзките сред страната му и Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Твърдо ще обединя напъните си с Вас, до момента в който отговаряме на условията на времето, с цел да осигурим нова повратна точка за другарството сред Русия и Северна Корея, което има дълги исторически корени и обичаи, и да дадем подтик напред за построяването на мощна нация ", цитира държавната организация КЦТА поздравленията на Ким, изпратени до Путин.

Путин завоюва рекордна победа на изборите в Русия през вчерашния ден, затвърждавайки така и така хубавичко си хватка върху властта в победа, която съгласно него демонстрира, че Москва е била права да се опълчи на Запада и да изпрати войските си в Украйна.

Китайският президент Си Дзинпин също поздрави Путин на фона на усилването на връзките на Пхенян и Пекин с Русия след началото на войната в Украйна през 2022 година Съединени американски щати упрекнаха Северна Корея, че доставя на Русия артилерийски снаряди и ракети, употребявани в Украйна. Москва и Пхенян отхвърлят обвиняванията и предходната година дадоха обещание да задълбочат връзките си в региона на защитата.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР