Севернокорейският лидер Ким Чен Ун планира визита в Китай от

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун планира визита в Китай от
Коментари Харесай

Ким Чен Ун за трети път в Китай

Севернокорейският водач Ким Чен Ун възнамерява аудиенция в Китай от през днешния ден и среща с президента Си Дзинпин - седмица след историческата среща с американския президент Доналд Тръмп в Сингапур, оповестиха японски медии, представени от Франс прес.

Агенция „ Киодо “ цитира дипломатически източници, че в Пекин чакат „ върховен северокорейски представител, може би Ким “.

Ако новината бъде доказана, това ще е третото посещаване на Ким Чен Ун в Китай за по-малко от три месеца. В края на март той направи първата си аудиенция в чужбина, откогато пристигна на власт през 2011 година и тя беше в Китай. Второто му пътешестване беше през май до пристанищния град Далиан в североизточната част на Китай.  

Според ТАСС Ким към този момент е дошъл в Пекин с персоналния си аероплан  ИЛ-62. С различен аероплан, АН-148, е кацнала делегацията, а трети – товарен ИЛ-76, докарал лимузините на севернокорейския водач. По данни на японската телевизия NHK Ким и делегацията незабавно се отправили към държавната резиденция " Дяоюйтай " в центъра на Пекин.

По-рано централната китайска телевизия заяви, че следва аудиенция на Ким на 19 и 20 май, на която той и Си Дзинпин ще обсъдят обстановката на Корейския полуостров и срещата КНДР-САЩ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР