Севернокорейският лидер Ким Чен-ун описва разговорите си с държавния секретар

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун описва разговорите си с държавния секретар
Коментари Харесай

Ким Чен-ун е доволен от продуктивния и прекрасен разговор с Помпео

Севернокорейският водач Ким Чен-ун разказва диалозите си с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, като " продуктивни и прелестни " , оповестява севрнокорейската KCNA, представена от " Ройтерс ".

Ким и Помпео се съгласиха да провеждат среща на върха сред севернокорейския водач и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп " колкото е допустимо по-скоро " и разискаха евентуален мониторинг от страна на Съединени американски щати за стъпките на Пхенян към нуклеарно разоръжаване.

" Ким Чен-ун изрази удовлетворението си от продуктивните и прелестни диалози с Майк Помпео, на които взаимните претенции бяха изцяло разбрани и бяха обменени мненията ", добавя медията на КНДР.

 Помпео вижда напредък в връзките със Северна Корея
Помпео вижда напредък в връзките със Северна Корея

След срещата си с Ким чен Ун

Коментирайки срещата на Помпео с Ким, южнокорейският президент Мун Дже-ин разяснява, че Ким се чака скоро да посети Русия , а китайският водач Си Дзинпин се чака да посети Северна Корея .

Държавният вестник " Родонг Синмун " показва осем фотоси на срещата на първа страница, в това число разнообразни фотоси на Ким и Помпео, които се усмихват, стиснати за ръцете.

" Заедно с Майк Помпео, Ким Чен-ун оцени позитивно развиването на обстановката на Корейския полуостров , изясни в детайли предложенията за разрешаване на казуса с нуклеарното разоръжаване и за двете страни ", изяснява KCNA.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР