Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да засили военния капацитет

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да засили военния капацитет
Коментари Харесай

Ким Чен Ун обеща да засили военния капацитет на Северна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен Ун даде обещание да ускори военния потенциал на страната си, съобщи Франс прес. В отчет, показан през днешния ден на конгреса на ръководещата Корейска трудова партия, почнал през вчерашния ден в Пхенян, Ким се ангажира да увеличи " отбранителните качества на страната на едно по-високо равнище и да набележи цели в тази тенденция, които да бъдат реализирани ", заяви КЦТА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Севернокорейската публична осведомителна организация не загатна нищо за нуклеарни оръжия, нито посочи естеството на задачите, които ще би трябвало да бъдат реализирани в региона на защитата, отбелязва Агенция Франс Прес. Според анализатори обаче концепцията на Ким е ясна и значи усилване на нуклеарните качества на Северна Корея. Това заричане бе обещано от севернокорейския водач две седмици преди встъпването в служба на новия президент на Съединени американски щати Джо Байдън.

При актуалната американската администрация, след замяна на обиди и закани за нуклеарна война, американският президент Доналд Тръмп и Ким Чен Ун се срещнаха три пъти. Срещите им обаче бяха колкото исторически, толкоз и алегорични, отбелязва Франс прес. Напредък по трънливия въпрос за севернокорейската нуклеарна стратегия и по тази за балистични ракети не беше реализиран. Преговорите по тези тематики са в задънена улица след неуспеха на втората среща на двамата водачи през февруари 2019 година в Ханой. Причината за блокажа е неналичието на консенсус по отстъпките, които Северна Корея би трябвало да направи в подмяна на повдигането на интернационалните наказания против нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР