Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза, че решимостта му за пълна

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза, че решимостта му за пълна
Коментари Харесай

Ким каза, че е готов да се срещне с Тръмп

Севернокорейският водач Ким Чен-ун сподели, че решимостта му за цялостна денуклеаризация остава непроменена, само че може да се наложи да потърси " нов път ", в случай че Съединени американски щати продължат да желаят едностранни дейности от КНДР, съобщи Ройтерс.
 
Ким съобщи в новогодишно послание, че ще има по-бърз прогрес към денуклеаризация, в случай че Съединени американски щати подхващат съответни дейности. Той сподели, че е подготвен още веднъж да се срещне с американския президент Доналд Тръмп когато и да е, с цел да бъдат реализирани резултати, които интернационалната общественост би приветствала.
 
По думите му обаче Северна Корея не би имала " различен избор, с изключение на да потърси нов път, с цел да отбрани своя суверенитет ", в случай че Съединени американски щати " неправилно преценяват търпението на нейния народ, принудително й наложат нещо и упражняват наказания и напън, без да съблюдават заричане, което са дали пред целия свят ".
 
Ким прикани Южна Корея да спре взаимните военни учения със Съединени американски щати и сподели, че на Корейския полуостров не би трябвало да бъдат разполагани стратегически военни активи. Изявлението му евентуално ще ускори възходящия песимизъм за това дали КНДР има намерение да се откаже от програмата си за нуклеарни оръжия.
 
На среща през юни Ким и Тръмп дадоха обещание да работят за денуклеаризация и да изградят " дълготраен и постоянен " кротичък режим, само че от този момент не е реализиран необикновен прогрес, а сателитни фотоси демонстрират продължаваща активност в нуклеарни и ракетни обекти в Северна Корея .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР