Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза, че нестабилната геополитическа ситуация около

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза, че нестабилната геополитическа ситуация около
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Дойде време Северна Корея да се готви за война

Севернокорейският водач Ким Чен-ун сподели, че нестабилната геополитическа обстановка към неговата страна значи, че в този момент е пристигнало времето тя да бъде по-готова за война от всеки път, заяви през днешния ден севернокорейската публична новинарска организация КЦТА, представена от Ройтерс.

Ким направи тези мнения по време на посещаване в основния боен университет на Северна Корея.

Севернокорейският водач даде през вчерашния ден упътвания на на студентите и преподавателския състав на Университета за военни науки и политика " Ким Чен-ир ", наименуван на татко му, който умря през 2011 година КЦТА дефинира този университет като " най-висшата школа за военно образование " в страната.

През последните години под ръководството на Ким Северна Корея форсира създаването на въоръжения и откри по-тесни военни и политически връзки с Русия, хипотетично оказвайки помощ на Москва във войната ѝ в Украйна в подмяна на съветска помощ за стратегически севернокорейски отбранителни планове, показва Ройтерс.

" Ако врагът избере военната борба с КНДР, тогава КНДР ще нанесе гибелен удар на врага, без капка съмнение, като активизира всички средства, с които разполага ", сподели Ким пред студентите и преподавателите, представен от КЦТА.

" Предвид комплицираната интернационална конюнктура... и несигурната и нестабилна военна обстановка към КНДР, той сподели, че в този момент е пристигнало времето да сме по-готови за война от всеки път ", цитира КЦТА думите на севернокорейския водач.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР