Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза, че крайната цел на страната

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза, че крайната цел на страната
Коментари Харесай

Ким Чен-ун иска КНДР да бъде най-мощната ядрена сила в света

Севернокорейският водач Ким Чен-ун сподели, че крайната цел на страната му е да има най-мощната нуклеарна мощ в света , заяви " Ройтерс ".

Той направи изказването по време на гала,  на която увеличи десетки военни офицери, взели участие в неотдавнашното изстрелване на най-голямата балистична ракета на Северна Корея.

Съобщението идва, откакто Ким инспектира тест на новата междуконтинентална балистична ракета  на страната Hwasong-17 и даде обещание да противодейства на нуклеарните закани на Съединени американски щати с нуклеарни оръжия в петък.

Изграждането на нуклеарните сили е за надеждна отбрана на достолепието и суверенитета на страната и хората и нейната последна цел е да има най-мощната стратегическа мощ в света, невиждана през века, сподели Ким.

Той назова Hwasong-17 " най-силното стратегическо оръжие в света " и сподели, че показва решимостта и способността на Северна Корея в последна сметка да построи най-силната войска в света.
 Северна Корея упрекна Организация на обединените нации в двоен стандарт за ракетните проби
Северна Корея упрекна Организация на обединените нации в двоен стандарт за ракетните проби

Сестрата на Ким Чен-ун вижда " тежка политическа провокация "

Севернокорейските учени са създали " превъзходен скок напред в развиването на технологията за монтиране на нуклеарни бойни глави върху балистични ракети ", сподели Ким, без да дава детайлности.

Припомняме, че преди дни Пхенян  на Северна Корея след нейните тествания на ракети, наричайки южнокорейския президент Юн Сук-йел и неговата администрация " идиоти ", които повтарят като папагал Съединените щати. 

Ким Йо-Чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун, предизвести, че глобите и натискът ще засилят " враждебността и гнева " на Севера.

Във вторник външното министерство на Южна Корея съобщи, че преразглежда самостоятелните наказания против Пхенян и уточни, че се обмислят и наказателни ограничения против киберсектора, ако КНДР извърши нуклеарен опит.

Северна Корея изстреля невиждан брой балистични ракети тази година. Месеци наред Вашингтон предупреждаваше, че когато и да е Пхенян може да извърши тест на нуклеарна бомба - първият от 2017 година насам.
 Украйна не изключва роля и на Северна Корея във войната
Украйна не изключва роля и на Северна Корея във войната

Киев позволява Пхенян да е доставял оръжия на Москва

Съединените щати приканиха Съвета за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо да потърси отговорност от Северна Корея за нейните ракетни проби, защото 15-членният орган беше разграничен по отношение на това по какъв начин да се оправи с Пхенян през последните години.

Въпреки че и Китай, и Русия поддържаха по-строгите наказания след последния нуклеарен опит на Пхенян през 2017 година, през май те постановиха несъгласие на водения от Съединени американски щати напън за повече наказания от страна на Организация на обединените нации за възобновените ракетни тествания.

Ролята на Северна Корея във войната в Украйна " не може да бъде изключена " . Това съобщи заместник-председателят на украинския парламент Александър Корниенко. Той позволи, че Пхенян евентуално е взел участие във военни доставки за Москва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР