Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изключи всякакво помирение с Южна Корея,

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изключи всякакво помирение с Южна Корея,
Коментари Харесай

Ким Чен-ун изключи всякакво помирение с Южна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен-ун изключи всякакво помиряване с Южна Корея , а корейската ръководеща партия разгласи проекти за изстрелване на три нови шпионски спътника през 2024 година , предадоха международните организации, като се позоваха на севернокорейската организация КЦТА.

В продължение на пет дни се организира пленарно съвещание на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия. По време на тази сесия, провеждаща се нормално в края на годината, се взимат значими стратегически решения за идната година.

Едно от тези решения в този момент е следващата година да бъдат изстреляни още три шпионски спътника. 

Северна Корея съумя да изведе в орбита през ноември шпионски спътник, след два провалени опита през май и юни. Сега севернокорейският режим твърди, че получава посредством него фрагменти от съществени американски и южнокорейски военни обекти, само че по този начин и не демонстрира тези фрагменти.

Международните наказания не разрешават на Северна Корея да прави проби, при които се употребяват балистични технологии и анализатори настояват, че има доста софтуерно припокриване сред способността за изстрелване на сателит и създаването на балистични ракети.

Според южнокорейското разузнаване Пхенян е получил софтуерна помощ от Русия , където севернокорейският водач Ким Чен-ун беше на посещаване през септември и беседва с съветския президент Владимир Путин.

По време на партийното съвещание Ким Чен-ун е декларирал, че Корейският полуостров е обзет от непрекъсната и неконтролируема рецесия, като виновността за това, съгласно него, носят Съединени американски щати и Република Корея.

Той е разпоредил промени в администрацията, ръководеща връзките с Юга, с цел да промени фундаментално посоката.

Ким е декларирал, че е неточност, която не би трябвало да се позволява повече, да се считат тези, които дефинират Северна Корея като " най-лош зложелател ", за хора, с които някой би търсил помиряване и обединяване.

В началото на партийното съвещание Ким е призовал за ускорение на подготвеността за война на страната си, включително и на нуклеарната му стратегия, пред конфронтационните маневри на Съединени американски щати и техните съдружници.

През 2023 година Северна Корея извърши рекорден брой тествания на балистични ракети. Тя вписа в Конституцията си статута си на нуклеарна мощ и тества сполучливо най-мощната си междуконтинентална балистична ракета, способна да доближи Съединени американски щати.

От своя страна, Съединени американски щати, Южна Корея и Япония ускоряват военното съдействие, задействаха система за шерване на данни в действително време по отношение на изстрелването на севернокорейски ракети и умножиха взаимните военни маневри в района.

Американските сили изпратиха в Южна Корея в последните месеци нуклеарна подводница, самолетоносач и стратегически бомбардировач, като всякога предизвикаха гнева на Пхенян, който гледа на тези маневри на прага си, като на подготовка за инвазия на неговата територия и счита ракетните проби за нужни контрамерки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР