Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изглежда е отпътувал за Русия за

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изглежда е отпътувал за Русия за
Коментари Харесай

Ким Чен-ун отпътува за Русия с брониран влак, Путин кацна във Владивосток

Севернокорейският водач Ким Чен-ун наподобява е отпътувал за Русия за среща с президента Владимир Путин, заяви през днешния ден южнокорейската телевизия Уай Ти Ен (YTN), представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Новинарският канал се базира на неназован върховен държавен източник.

Междуременно съветските медии оповестиха, е президентът Владимир Путин е кацнал във Владивосток, където съгласно предварителната информация би трябвало да се срещне със севернокорейския водач. Ообиколката на Путин в Приморския край стартира с посещаване в корабостроителния комплекс " Звезда " в град Большой Камень на 30 км от Владивосток. Държавният глава взе участие в кръщаването на два танкера от арктически ледови клас.

Според информацията на YTN Ким пътува към североизточната граница на Северна Корея със специфичен брониран трен, като е допустимо срещата да се състои още на следващия ден. По-рано малкия екран заяви, че Путин и Ким евентуално ще се срещнат в сряда.

Преди това организация Интерфакс осведоми, че се чака Ким да посети съветския Далечен изток " през идващите дни ".

Това ще е първото посещаване на Ким в чужбина от повече от четири години и първото от началото на пандемията от КОВИД-19. Последното му пътешестване зад граница, през 2019 година, също беше до Владивосток за първата му среща с Путин след неуспеха на договарянията за нуклеарно разоръжаване на Северна Корея с някогашния американски президент Доналд Тръмп, напомня Ройтерс.

Посещението на Ким в Русия към момента не е доказано, показва Ройтерс. За първи път то бе оповестено от американския в. " Ню Йорк таймс ", чиито източници са неназовани представители на Съединени американски щати, а южнокорейското разузнаване сподели, че това е допустимо. Държавните медии в Северна Корея и Русия обаче резервираха безмълвие.

Кремъл разгласи, че " няма какво да каже " по въпроса, въпреки да е планувано президентът Путин да приказва тази седмица в съветския пристанищен град на Тихия океан Владивосток (на 6500 км източно от Москва) на течащия сега Източен стопански конгрес, който приключва в сряда.

По улиците на Владивосток е видяно по-силно полицейско наличие от нормалното, съобщи Ройтерс. В същото време организацията означи че в този момент, за разлика от предходното посещаване на севернокорейския водач, не се виждат национални флагове на Северна Корея.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР