Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и китайският президент Си Цзинпин Китай

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и китайският президент Си Цзинпин Китай
Коментари Харесай

Китай предлага да се обмисли отмяна на санкциите срещу Пхенян


Севернокорейският водач Ким Чен-ун и китайският президент Си Цзинпин

Китай предложи Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да разиска анулиране на глобите против Северна Корея, в случай че страната съблюдава резолюциите на Организация на обединените нации и реализира прогрес в дипломатическите договаряния, съобщи Асошиейтед прес.

Говорител на китайското външно министерство съобщи през днешния ден, че Пекин " приветства и поддържа " договарянията сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп за реализиране на консенсус по нуклеарното разоръжаване и основаване на механизъм за мир.

Пред кореспонденти в китайската столица представителят Гън Шуан сподели, че глобите, наложени от Съвета за сигурност на Северна Корея, може да бъдат краткотрайно прекратени или анулирани според от дейностите на Пхенян.

" Китай поредно се придържа към позицията, че глобите не са самоцелни. Действията на Съвета за сигурност би трябвало да поддържат и да подхождат на актуалните дипломатически договаряния за реализиране на нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров и да насърчават намирането на политическо решение за полуострова ", добави Гън Шуан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР